Hoe veilig is onze bouwplaats?

2 oktober 2023

Hoe veilig is onze bouwplaats? Met veiligheidsspecialisten Rob Schipper en Rianne Hulsebosch van De Wilde ingenieurs groep gingen we op inspectie bij The Spinx in Amsterdam Noord.

Hoe veilig is onze bouwplaats?

The Spinx is het hoogste gebouw van de nieuwe stadswijk Overhoeks in Amsterdam Noord. Het is een realisatie van Bouwbedrijf De Nijs en omvat 146 twee- en driekamerappartementen. Wouters+Kwakman – de combinatie Wouters Totaal Afbouw en Kwakman Groep – beïnvloedt de uitvoering en coördinatie van de afbouw op vele facetten positief door te kiezen voor slimme kosten- en tijdbesparende oplossingen. Met de afbouw zijn we begonnen! Een uitgelezen moment voor een veiligheidsinspectie.

Wij beseffen: ambitie en succes kunnen alleen bestaan als werkcondities optimaal ondersteunend zijn aan het welzijn van onze mensen. Met onze 4 Golden Rules of Safety zijn we uitgesproken en bijzonder scherp op veiligheid;

1 Aanspreken
2 Handelen bij calamiteiten, incidenten en (bijna) ongevallen
3 Gebruik van PBM’s
4 Bewust werken

Uit de inspectie blijkt dat we op bouwplaats The Sphinx goed scoren op het navolgen van veiligheidsmaatregelen, zoals het dragen van PBM’s en het melden van onveilige situaties als die zich voordoen. Ook scoren we goed op het minimaliseren van de fysieke belasting van onze werknemers door zo veel mogelijk te werken met afbouwpakketten die op de juiste verdieping worden gehesen. Extra tilwerk is daardoor niet nodig.

Puntjes van aandacht zijn de trappen. De traptreden in het trappenhuis zijn krap en trapleuningen ontbreken. Er is risico op vallen. Ook de openingen langs trappen zijn niet afgezet waardoor valgevaar ontstaat. We nemen deze verbeterpunten serieus en zien erop toe dat nodige aanpassingen worden gedaan zodat de bouwplaats voor onze mensen een veilige werkplek is.

Wij danken De Wilde ingenieurs groep voor de aandacht en adviezen.

Hoe veilig is onze bouwplaats? Bekijk foto's (15)