22-03-2017

Nieuw op de bouwplaats: ruim 30 jaar ervaring!

Nieuw op de bouwplaats: ruim 30 jaar ervaring!

“Een heel werkzaam leven in de montage en ik krijg er maar geen genoeg van!" Dat zijn de woorden van Mike Kuiper, geboren en getogen in kaasstad Alkmaar - met recht een officiële kaaskop dus. Sinds eind januari is Mike aan de slag als uitvoerder bij Kwakman Afbouw.

We treffen Mike in het kantoor in Volendam en we treffen het letterlijk want hij is er naar eigen zeggen niet veel te vinden(!) "Ik behoor tot de categorie 'bezige buitenbazen' dus je vindt me over het algemeen op de werkvloer en daar hoor ik thuis. In het verleden als monteur maar gedurende de jaren steeds meer als uitvoerder. Natuurlijk hoort daar inmiddels ook veel kantoorwerk bij maar op de bouwplaats moet het toch echt gaan gebeuren. Daar zie ik de inspanningen van mijzelf en de werkvoorbereiders terug, dus daar wil ik bij zijn ook." 

Met ruim 30 jaar praktijkervaring op de kilometerteller kent de 51 jarige Noord-Hollander het klappen van de zweep. Een man van de praktijk die het gewend is om mensen aan te sturen en ter plaatse oplossingen te bedenken én besluiten te nemen. "De praktijk op de bouw is onverbiddelijk en daarom altijd leidend. Als je daar goed mee om gaat kan je veel resultaat boeken. Een werk én bijbehorend team zien groeien tijdens een project vind ik nog steeds het mooist wat er is. Ik kan daadwerkelijk genieten van mooi en goed afgerond werk. En natuurlijk moet je daar hard voor werken maar dat is het waard."

Dat het met het arbeidsethos van Mike inderdaad wel goed zit blijkt wel uit zijn andere 'baan'. In de vrije avonduren en weekeinden is Mike wederom in de bouw actief: In zijn eigen werkplaats "t Woud van Hout". Onder Mike's handen transformeert gevonden sloop- en steigerhout tot een breed scala aan meubels, tafels, spiegels en smaakvolle woonaccessoires. "De welbekende uit de hand gelopen hobby inderdaad", volgens Mike. "Maar ja, zoals ik al zei: Een werk zien groeien totdat het helemaal perfect afgerond is, ik krijg er maar geen genoeg van!”

Nieuw op de bouwplaats: ruim 30 jaar ervaring!
  • Deel dit artikel:

Nieuws & projecten van de Kwakman Groep