ActiveWarmth
All-electric wandverwarming

Als maatschappij zitten we midden in de verduurzaming. Samen hebben we afgesproken om de CO2 uitstoot van onze woningen voor 2030 significant terug te brengen. In 2050 moeten we zelfs naar een CO2-uitstoot van 0! Op dit moment is 75% van de energielabels van woningen echter nog C of lager. ActiveWarmth is een duurzame oplossing die zorgt voor aanzienlijk minder CO2-uitstoot en zelfs gas-loze woningen. Wat Kwakman betreft, is all-electric verwarmen met ActiveWarmth de norm bij renovatie en nieuwbouw. 

Zo werkt ActiveWarmth.

Door middel van een slimme sensor verwarmt het Gyproc ActiveWarmth verwarmingssysteem alleen ruimtes die in gebruik zijn. Wanneer de sensor in de thermostaat beweging waarneemt en de temperatuur is te laag, dan stuurt het systeem direct een signaal naar de wand. Kamers die niet worden gebruikt, worden ook niet verwarmd.

ActiveWarmth bestaat uit de hoogwaardige HABITO® wandplaat van Gyproc, voorzien van verwarmingspolymeer. Door de afneembare plinten kun je altijd een contactpunt verplaatsen of toevoegen en blijft de transformator onzichtbaar verwerkt in de wand. De akoestische prestaties en wandisolatie blijven gewaarborgd door het gebruik van Isover glaswol.

Achter de plint ligt een hypermodern kabelmanagement systeem de Power Click. Het Power-Click-concept is een slim en flexibel alternatief voor het klassieke centraaldoosprincipe. De complete elektrische installatie bestaat uit een speciale bandkabel en click connectoren. Het systeem is snel te installeren en ook op een later tijdstip eenvoudig aan te passen aan de wensen van de gebruiker voor bijvoorbeeld een extra stopcontact.

Video. ActiveWarmth in 2 minuten.

Gyproc ActiveWarmth versus traditionele cv

  • Lagere luchttemperatuur vanwege het grote stralingsaandeel. Hierdoor kan de luchttemperatuur circa 3°C lager zijn dan bij cv met radiatoren.
  • Vraaggestuurde regeling door middel van aanwezigheidsdetectie (PIR). Hierdoor worden ruimtes alleen verwarmd wanneer nodig.
  • Geen rendementsverliezen voor afgifte, distributie en opwekking, ervan uitgaande dat de elektriciteit duurzaam is opgewekt.
  • CO2-neutraliteit bij gebruik van groene stroom.

Kwakman, partner van platform GA

Gyproc ActiveWarmth is een toepassing van GA, een platform dat alle disciplines biedt om renovatie-oplossingen te adviseren, realiseren en garanderen.

GA – een initiatief van Saint-Gobain Gyproc Nederland – levert bewoners een complete nieuwe binnenkant van hun woning. Met hoogwaardige isolatie, schone energiebronnen en innovatieve techniek. Resultaat: het hoogste comfort op het gebied van warmte, binnenklimaat, en geluidsisolatie.

GA bundelde krachten van specialistische partijen, vanuit diverse posities in de bouwkolom. Eén van die specialistische partners is uiteraard Kwakman.

Meer weten over ActiveWarmth?

Neem dan vrijblijvend eens contact op met deze mannen van Kwakman Afbouw Volendam B.V.

Alle bedrijven
Over Kwakman Groep
Jan Tol
Jan Tol Bedrijfsleider 06-57945341
Tom Jonk
Tom Jonk Bedrijfsleider 06-30367092