Climagyp Klimaatplafond

Woningen en kantoren worden steeds energiezuiniger. In de toekomst zullen we bovendien moeten wennen aan woon- en werkomgevingen waarin geen aardgasaansluiting meer is. De uitdaging is: hoe houden we de temperatuur comfortabel, zowel in de winter als de zomer, zonder dat de energierekening oploopt? Een belangrijk antwoord daarop is het Climagyp Klimaatplafond van Kwakman. Een uitgekiend plafondsysteem, dat is voorzien van een warmte- en koudedistributiesysteem. Uitermate geschikt voor zowel kantoorgebouwen als (luxe) woningen.

Zo werkt het Climagyp Klimaatplafond

Prefab in het plafond aangebrachte leidingen distribueren verwarmd of gekoeld water. Een warmtepomp met een binnen- en buitenunit onttrekt warmte of koude aan de buitenlucht, bodem of water. Zo wordt altijd de juiste temperatuur bereikt, zonder dat een gasgestookte CV-ketel noodzakelijk is. En zonder dat een op elektriciteit werkende airco-installatie hoeft te worden geïnstalleerd. Zo bespaart de gebruiker van een kantoor of woning energie en levert een bijdrage aan duurzaamheid. Warmtepompen stoten namelijk extreem veel minder broeikasgassen uit dan traditionele verwarmings- en koelsystemen. Het Climagyp Klimaatplafond is uitstekend geschikt om te combineren met warmte/koude-opslagsystemen, wat nog meer energiewinst oplevert – ook voor wooncomplexen van bijvoorbeeld corporaties en VVE’s.

Aangenaam binnenklimaat

Het Climagyp Klimaatplafond zorgt voor een stabiel en aangenaam binnenklimaat, dat zich qua temperatuur automatisch aanpast aan de buitentemperatuur. Dat geldt zowel bij koude als warmte. In tegenstelling tot traditionele koelsystemen (airco) werkt het systeem niet met koude luchtverplaatsing. Daardoor treedt bij de toepassing van het Climagyp Klimaatplafond geen additionele stofcirculatie op en wordt de lucht ook niet ongezond droog. Daarnaast kan Climagyp een belangrijke bijdrage leveren aan betere akoestische omstandigheden in kantooromgevingen en woonruimtes. 

Climagyp: weldoordachte, strak af te werken plafonds die verwarmen, koelen, een beter binnenklimaat opleveren, energie besparen én een belangrijke bijdrage aan akoestiek en duurzaamheid bieden. Het plafond van de toekomst, nu al toepasbaar!

Meer weten over het Climagyp Klimaatplafond?

Neem dan vrijblijvend eens contact op met Tom. Hij vertelt er graag over.

Tom Jonk
Tom Jonk Bedrijfsleider 06-30367092
Door het formulier te verzenden, gaat u akkoord met het opslaan van uw gegevens zoals omschreven in onze privacy statement.