Bij innovatieve trailerbouwer levert Kwakman Zuid akoestische prestatie

24 november 2020

In het Noord-Brabantse Deurne staat een enorme productiehal waarin onze opdrachtgever Knapen Trailers op innovatieve wijze (maatwerk) aluminium schuifvloertrailers bouwt. Deze partij loopt behoorlijk voorop op het gebied van schuifvloeren voor trailers en vindt het belangrijk dat werknemers op een prettige manier hun werk kunnen doen. In de productiehallen bleek er qua productiegeluid ruimte voor verbetering. Er is daarom recent geïnvesteerd om de blootstelling aan productiegeluiden verder te minimaliseren. Hoe? Daar bedacht Kwakman Zuid, samen met onze opdrachtgever, een akoestische oplossing voor. Over de gehele plafondoppervlakte van de productiehallen plaatsten wij akoestische plafonds die de lengte van nagalm beperken.

Akoestische prestatie bij Knapen Trailers

"Kwakman heeft hier zowel qua oplossing als proces een knappe prestatie geleverd"
In totaal heeft het project iets meer dan 2 weken in beslag genomen. Medewerkers van Knapen Trailers zijn ontzettend tevreden. Mario Kusters (Manager Techniek & KAM Knapen Trailers): “Het verschil wat we hebben gerealiseerd door toepassing van dit plafond is enorm. Mensen kunnen elkaar in de productie inmiddels verstaan zonder de stem te hoeven verheffen. Kwakman heeft hier echt zowel op het gebied van de aangeboden oplossing als het proces eromheen een knappe prestatie geleverd”.

Machines uit, Kwakman aan
De hele dag door draaien de machines van Knapen onafgebroken op volle toeren. Omdat Kwakman buiten werktijd en in fases de werkzaamheden uitvoerde, ondervond de productie van Knapen Trailers geen hinder van onze aanwezigheid. Dat was mogelijk vanwege de zorgvuldig afgestemde planning vooraf waarbij er duidelijke afspraken zijn gemaakt. Kortom: helderheid én flexibiliteit bleken ingrediënten voor succes. Het leverde, behalve een mooie samenwerking tussen Kwakman Zuid en Knapen Trailers, tevens een ontzettend fijne verbetering op in de werkomstandigheden van Knapen's productiemedewerkers.

Wie is Knapen Trailers?
Knapen Trailers is een innovatieve trailerbouwer en onderdeel van de Krone Groep. Zij produceren klant-specifieke schuifvloertrailers. Deze trailers worden gebruikt in de transport. Alle Knapen Trailers zijn robot-gelast op zonne-energie. Sinds 1984 lopen ze behoorlijk voorop in de ontwikkeling van de schuifvloerbranche op het gebied van kwaliteit, design en innovatie. Een fijne opdrachtgever die past bij Kwakman!

Akoestische prestatie bij Knapen Trailers Bekijk foto's (4)