BLOOM; grootschalige renovatie 283 woningen voor Hemubo

17 oktober 2017

In opdracht van Hemubo realiseert Kwakman met een team van circa 25 vakmannen de afbouw van project BLOOM; 283 gerenoveerde woningen uit de twintiger jaren van de vorige eeuw in de Amsterdamse buurt Bos en Lommer (Amsterdam West). Een omvangrijk werk, gestart begin dit jaar en met een verwachte oplevering eind van 2018. 

BLOOM, renovatie 283 woningen Hemubo

Na 100 jaar een tweede jeugd
BLOOM ligt in de wijk Landlust, een onderdeel van Bos en Lommer. Al jaren is Landlust onderwerp van een grootschalige transitie. De woningen zijn bijna 100 jaar oud, maar goed gebouwd en na renovatie helemaal klaar voor een tweede jeugd. En voor nieuwe bewoners, die het levendige en kleurrijke karakter van dit deel van de hoofdstad op prijs weten te stellen. 

Kwakman draagt daar een steentje aan bij. Of beter gezegd; wanden, plafonds, droge dekvloeren en isolatie. Gecompleteerd door de productie, levering en plaatsing –in samenwerking met BPZ uit Tynaarlo– van een heleboel deuren en kozijnen. 

Er warmpjes bijzitten
Om precies te zijn gaat het om metalstud wanden en houtskeletbouw wanden, beide bekleed met gipsplaat en ‘sausklaar’ afgewerkt. De plafonds worden even­eens in metalstud­ aangebracht. In een brandwerende variant en afgewerkt met spackspuitwerk. Zowel plafonds als wanden voorziet Kwakman van de voorgeschreven isolatiema­terialen. De nieuwe bewoners van BLOOM zitten er straks dus warmpjes bij!

Wall&Door
De kozijnen en deuren in de woningen zijn een resultaat van het Wall&Door-concept dat Kwakman en BPZ samen hebben ontwikkeld. Beide familie­bedrijven werken vaak intensief samen. Het beste van twee werelden komt bijeen: kennis van zaken op het gebied van droge afbouw én het complete deurentraject. Daarom krijgen opdrachtgevers die kiezen voor Wall&Door een gecombineerde projectgarantie van 6 jaar. Plus uiteraard de efficiency-winst van ‘one stop shopping’. Lees meer over Wall&Door.

Hemubo: multidisciplinair in renovatie en onderhoud
Hemubo, onze gewaardeerde opdrachtgever op dit werk, is een multidisciplinaire organisatie, gericht op het strategisch renoveren en onderhouden van vastgoed en civiele objecten. De focus ligt hierbij op het leveren van klantwaarde, die per situatie een andere invulling kan krijgen. Dat is een filosofie die Kwakman aanspreekt; klantwaarde centraal en kwaliteit voorop.
 
» Website Hemubo
 
» www.woneninbloom.nl

BLOOM, renovatie 283 woningen Hemubo Bekijk foto's (13)