Bouwbedrijf Löwik renoveert samen met Kwakman het beroemdste hotel van Amsterdam.

9 november 2015

Na Rembrandt, Koningin Victoria en the Beatles is het nu de beurt aan Kwakman Afbouw voor een bezoek aan 'De Doelen' in Amsterdam

Renovatie NH Doelen Hotel

NH Doelen hotel; Historische Landmark van Amsterdam
Een monument met een rijk verleden en vol van verhalen: Het NH Doelen hotel, gelegen aan de Amstel in het centrum van de hoofdstad mag om vele reden beroemd genoemd worden. Het hotel dankt haar naam aan de voormalig Kloveniersdoelen die zich hier bevonden en ooit hing er de Nachtwacht van Rembrandt. Het hotel diende o.a. als opstapplaats voor de allereerste rondvaartboot van Amsterdam. Koning Victoria verbleef er en het bood zelfs logies en ontbijt voor The Beatles tijdens hun bezoek aan Nederland in 1964. Nu is het de beurt aan Kwakman Afbouw in opdracht van Bouwbedrijf Löwik.

Grootschalige renovatie
Bouwbedrijf Löwik is momenteel bezig met een grootscheepse renovatie van het formidabele 17e eeuwse monument. Uiteraard zegt het iets over de capaciteiten en kwaliteiten van Löwik wanneer je de verantwoordelijkheid wordt gegund voor dit soort bijzondere opdrachten. Voor ons is dit de eerste keer dat wij door Löwik zijn benaderd en dat gelijk op zo’n magnifiek project! Binnenkort zullen de vakmannen van kwakman aan de slag gaan met het realiseren van MS wanden, MS plafonds en Estrich vloeren. Alles in sneltreinvaart zodat de mannen van BPZ deuren en kozijnen gelijk aan kunnen sluiten. Bij het renoveren van hotels mag immers geen tijd verloren gaan. Ruim vóór het nieuwe voorjaarsseizoen moet het vernieuwde hotel haar deuren kunnen openen om opnieuw geschiedenis te kunnen gaan schrijven.

Toch wel trots dat wij, mede dankzij Löwik, ook een klein onderdeeltje van die geschiedenis mogen zijn.

Renovatie NH Doelen Hotel Bekijk foto's (2)