Breijer kiest Kwakman voor de afbouw van 'B30' Kenniscentrum Den Haag

4 december 2015

B30 Kenniscentrum Den Haag. Breijer Bouw- en installatie kiest voor Kwakman voor afbouw van 450 werkplekken tellende renovatie/transformatie 'B30'

Nieuwe opdracht

Kwakman komende maanden volop actief in Den Haag
‘B30’, een begrip in Den Haag. Het imposante aan het Haagse bos grenzende Rijksmonument wordt getransformeerd en hoe! Het voormalige Ministerie van Economische zaken zal plaats maken voor het kenniscentrum van de overheid waar o.a. het Centraal Planbureau onderdeel van uitmaakt. Maar liefst 450 werkplekken zullen er nodig zijn om de ambities van de Rijksoverheid te vervullen. Een mega-operatie!
 
450 werkplekken verdeeld over 4 verdiepingen, dat vraagt om een grondige studie én visie. De opdracht voor dit veelomvattende project is gegund aan Facilicom die alom lof wisten te oogsten met hun sterke visie en ontwerpplannen voor B30.

Grondige aanpak
De gedateerde opzet van het oude gebouwencomplex wordt grondig aangepakt. ‘Openheid’ is daarbij als sleutelwoord gebruikt. Entrees worden opgebroken, plafonds voorzien van lichtkoepels, vertrekken samengevoegd waardoor er veel gemeenschappelijke ruimtes zullen onstaan. Ook het aangrenzende Haagse Bos of in ieder geval het uitzicht daarop is als zodanig in het ontwerp verwerkt.

Diverse vertrekken
Het nieuwe B30 als kenniscentrum met haar 450 werkplekken zal o.a. ruimte gaan bieden aan een open werkfoyer met leestafels, lounge en zitjes. Een seminarfoyer met verschillende kleine en grote vergaderzalen, auditoria en gescheiden kantoren. Daarnaast biedt het een aan de bosrand gesitueerd restaurant en een grandcafé. Alle genoemde vertrekken vinden aansluiting met het Atrium welke als zodanig als verbindende factor kan worden gezien.

Kwakman sinds November 2015 aan de slag
Breijer Bouw installatie, één van de grootse werkondernemingen van Facilicom, heeft haar oog laten vallen op Kwakman Afbouw voor de gespecialiseerde afbouw van het complex. Een op voorhand gedenkwaardig project voor Kwakman gezien de grootte, specialisatie en diversiteit aan toepassingen. De eerste werkzaamheden hebben reeds hun aanvang gemaakt. De vakmannen van Kwakman zijn inmiddels druk bezig duizenden meters MetalStud wanden te monteren. Maar er is meer te doen! Zo nemen wij het overgrote deel van de naadloze en akoestische OWAplan plafonds voor onze rekening en tekenden we voor de verwerking en montage van de vele lichtkoepels. Deze bijzondere door KAAN ARCHITECTEN ontworpen lichtkoepels worden geprefabriceerd van VARI glasvezelversterkt gips. Tevens worden van deze materialen kozijnkaders gemaakt zowel rond als recht. Een klein huzarenstukje van onze prefab specialisten.

BIM Project
Ook onze BIM specialisten konden hun tekentechnologische lusten botvieren op B30. Het complete project is BIM uitgevoerd. Kwakman kon dus mooi ‘digitaal aanschuiven’ bij het vormgeven en uitvoeren van alle bouwkundige details. Een impressie van Het Breijer BIM model is  te zien op het Youtube kanaal van Breijer.
 
https://www.youtube.com/watch?v=I7OjjyAqT2Q&feature=youtu.be
 
Onze vakmannen zullen nog zeker tot Mei 2016 dagelijks hun weg naar Den Haag vervolgen. De geplande oplevering van B30 staat gepland voor eind 2016. Wij houden u op de hoogte!

Nieuwe opdracht Bekijk foto's (9)