Complete binnenbouw van tranformatieproject nieuw kantoorpand Adyen gaat naar Kwakman!

6 januari 2021

Het succesvolle Adyen, fintechgigant van Amsterdamse bodem, verhuist binnenkort naar het vermaarde en voormalige Hudson’s Bay pand aan het Rokin in Amsterdam. Het gaat om twee gebouwen. Voordat deze plaats kunnen bieden aan meer dan duizend medewerkers, ondergaan beide panden een grondige transformatie. Van Wijnen Heerhugowaard, de hoofdaannemer van dit transformatieproject, gunde aan Kwakman de opdracht om de complete binnenbouw te verzorgen waarbij nagenoeg alle Kwakman disciplines aan bod komen. De oplevering van het eerste deel van dit project is rond de bouwvak van 2021.

Transformatie kantoorpanden Adyen

Geweldige totaalopdracht
De twee magnifieke panden tellen ieder 7 verdiepingen en meten een totale oppervlakte van ongeveer 15.000 vierkante meter. De komende tijd verzet het Kwakman team er een significante hoeveelheid werk. Dat varieert van hoogwaardig tegelwerk, schilderwerk en spuitwerk, tot het leveren en monteren van systeemwanden en metalstud wanden en het aanbrengen van akoestisch spuitwerk. Daarnaast plaatsen we deuren, kozijnen en maatwerk wandmeubilair, allemaal afkomstig uit eigen productie. Voor Kwakman is het een geweldige totaalopdracht waarbij we kort op de planning kunnen zitten en oplossingsgericht kunnen (af)bouwen. En dat is vooral vanwege het binnenstedelijke karakter van groot belang. 

De diva onder de bouwprojecten
Dat binnenstedelijke projecten van nature nogal veeleisend kunnen zijn, dat weet elke (onder)aannemer. Het vraagt om een specifieke benadering als het gaat om logistiek, transport, planning en afstemming. Kwakman buigt, samen met Van Wijnen Heerhugowaard, uitdagingen graag om naar oplossingen. Geringe opslagmogelijkheden bijvoorbeeld, lossen we simpel op door Bouwlockers (onze verplaatsbare opslagunit) in te zetten op de bouwplaats. En hoewel het toerisme in Amsterdam is ingedut, is het aan het Rokin toch lastig parkeren met bouwbusjes. Daarom reduceren we ons bouwverkeer zoveel mogelijk en neemt ons team de metro naar de binnenstad. Gereedschap ligt immers veilig opgeslagen in de bouwlockers op locatie.
 
Met een scherpe focus op kwaliteit en snelheid zijn we in december 2020 gestart met onze werkzaamheden aan het Rokin.

Meer weten over deze blog? Vraag het mij!

Tom Jonk
Tom Jonk Bedrijfsleider 06-30367092
Door het formulier te verzenden, gaat u akkoord met het opslaan van uw gegevens zoals omschreven in onze privacy statement.