De Kalvertoren; van een gesloten Toren naar een open Passage.

22 september 2016

Het Winkelcentrum 'De Kalvertoren' wordt na ruim 20 jaar grondig vernieuwd. Opdrachtgever De Kroonenberg Groep - sinds 2014 eigenaar - wil het winkelcentrum meer deel uit laten maken van de omgeving en een prominentere plek geven in het straatbeeld. It's all in the name: Kalvertoren wordt Kalverpassage.

Nieuwbouw/renovatie Kalvertoren

De Kroonberggroep gaat daarbij niet over één nacht ijs: de door hen vereiste maatregelen om het winkelcentrum nieuw elan te geven liegen er niet om. Een compleet nieuwe entree die meer openheid creëert en zo het winkelende publiek vanuit de Kalverstraat als vanzelf naar binnen leidt. Binnen in het centrum wordt die openheid voortgezet middels een geheel herziene winkelstructuur. Er komen geen winkels meer op de verdieping; de winkels op de begane grond krijgen zelf een eigen verdieping of worden dubbel zo hoog.

Gebogen vormen

Om meer mensen naar binnen te leiden én te houden zijn alle obstakels letterlijk uit de weg geruimd. De nieuwe Kalverpassage is een samenspel geworden van ronde vormen en gebogen lijnen. Bijna nergens is meer een hoek of anderzijds obstakel waar te nemen. Het winkelende publiek wordt als vanzelf door het complex geleid.

Technische uitdaging

Een compleet nieuwe uitstraling dus maar wel een met een aantal technisch interessante  uitdagingen: Getoogde akoestische plafonds, ronde winkelpuien, gebogen en in de plafonds verlichte lichtlijnen, ronde kolombekledingen etcetera. Geen enkele rechte lijn en vaak zelfs geen repeterende vorm vraagt om goede voorbereiding en een stukje vakmanschap én de wil om je tanden erin te zetten.

Een prachtig resultaat van de samenwerking tussen Kwakman Afbouw en P&B Interieur die hier - al zeggen we het zelf - een uitzonderlijk stukje werkvoorbereiding hebben mogen laten zien. Een werk waar we wederom trots op zijn, met dank aan BAM en de Kroonenberg Groep.

Nieuwbouw/renovatie Kalvertoren Bekijk foto's (6)