De Krijgsman Muiden, een schitterend gevarieerd nieuwbouwproject waar Kwakman een fors perceel van het plangebied afbouwt

18 november 2019

Ten noorden van de A1 en ten westen van Muiden is een complete gebiedsontwikkeling gaande. Met nieuwbouwwijk De Krijgsman worden in totaal 1.300 woningen gerealiseerd, variërend van grachtenpanden tot penthouses en van loodswoningen tot lofts. De omvang van dit prachtige en gevarieerde woningbouwproject is immens. De gebiedsontwikkeling zal het inwoneraantal - nu 3.265 - bijna gaan verdubbelen. Kwakman is hier met veel plezier aan het werk, in samenwerking met Dura Vermeer.

De Krijgsman Muiden

In het plangebied, waar tot 2002 een buskruitfabriek was gevestigd en waaraan de nieuwbouwwijk zijn naam ontleent, zijn deelgebieden bedacht die elk een eigen sfeer en relatie met de plek heeft; meer vestingstedelijk, meer landelijk gerelateerd aan de historie van de waterlinies of juist met een knipoog naar het industriële verleden. Ons team voert werkzaamheden uit in woningen en hun algemene ruimtes in meerdere deelgebieden. 

Geweldig project om te werken
Onze medewerkers benadrukken de grandeur van project De Krijgsman Muiden. Wanneer je het bouwterrein oprijdt, overvalt je de grootheid van de bouwplaats. Het is een indrukwekkende werkomgeving waarin je heel veel verschillende woonstijlen vindt, temidden van veel water en groen. De bouwplaats is continu in beweging, het gaat aan één stuk door en bovendien is alles goed geregeld, aldus het team van Kwakman. 

Kwakman neemt flink deel van de afbouw voor zijn rekening
Op het gebied afbouw is Kwakman verantwoordelijk voor een groot deel van het project. Wij verzorgen luxe koperskeuze tegelwerk en stuc- en spuitwerk en plaatsen daarnaast wanden, houtwolcement plafonds en het unieke Derako plafondsysteem, bestaande uit massief houten latten of lamellen.

Historie Krijgsman en Muiden
De Krijgsman en Muiden kennen een rijke historie. Nadat de trekvaart van Amsterdam naar Naarden was voltooid, verplaatste in 1702 een kruitfabriek van Amsterdam naar een afgelegen stuk land bij het kleine Muiden waar drie eeuwen later het fabrieksterrein De Krijgsman werd gesloten. Een periode waarin niet alleen de fabriek maar ook de omgeving veranderde. Muiden kreeg een rol in de militaire verdediging van Amsterdam en Utrecht, en heeft nu haar unieke plaats in de metropool Amsterdam.

De Krijgsman Muiden is een samenwerking van La4Sale, architectenbureau Hoogeveen, Dura Vermeer, Thuis in Bouwen en KNSF Vastgoed.

Impressies: De Krijgsman Muiden

De Krijgsman Muiden Bekijk foto's (4)