Feestelijke opening Wijnhaven Campus op een Gerko Tribune.

31 maart 2017

10 februari jongstleden werd de nieuwe Wijnhaven Campus van de universiteit Leiden in den Haag officieel geopend. Op de drukbezochte presentatie mochten alle genodigden voor de eerste keer plaats nemen in de nieuwe collegezalen. De mannen van Gerko Tribunes waren er al echter al veel vaker geweest.

Wijnhaven Campus

Wijnhaven Campus
De nieuwe Wijnhaven Campus is niet alleen een lust voor het oog. De omgeving gaat volop ruimte bieden voor nieuwe opleidingen en samenwerkingen tussen wetenschappers wereldwijd. Samenwerken, ontmoeten en interactie lijken als sleutelwoorden te zijn gebruikt bij het ontwikkelen en inrichten van de campus.

Sterk staaltje 3D engineering
In de nieuwe Campus nemen de collegezalen een belangrijke plaats in. Meer dan een eervolle opdracht voor Gerko Tribunes om juist hier tribunes te mogen bouwen. En dat niet alleen omwille van de hoog gestelde eisen. Er is een uitermate sterk staaltje 3D-engineering door onze tribunebouwers afgeleverd. Het maatvaste bouwtechnische ontwerp van de tribune levert een directe bijdrage aan de akoestische- en esthetische eigenschappen van de algehele ruimte. Daarnaast functioneert de tribune als luchtbuffer en zorgt voor aanvoer van verse lucht.

Duurzaam bouwen & ontwikkelen
Met de goede akoestische eigenschappen van onze tribunes willen wij graag aantonen dat wij verder gaan dan alleen maar duurzaam ‘bouwen’.  De Gerko Tribunes dragen enorm bij aan de ruimte akoestiek door de ontwikkelde afveer frequentie  . Om duurzaam om te gaan met het milieu maken wij gebruik van uitsluitend hoogwaardige FSC en PEFC gecertificeerde materialen zoals KERTO hout. En  berekenen wij middels 3D engineering door hoe wij met zo min mogelijk materiaal zo efficiënt mogelijk kunnen bouwen en transporteren. Minimale houtverspilling en transportbewegingen dragen bij aan een beter milieu.

Wilt u meer weten hierover? Maak dan een afspraak met onze expert Maurits Kooistra - Tel 06 51340996 of stuur een email m.kooistra@gerko.nl

Foto’s: Maurits Kooistra, Studio Leon Thier, Peter de Ruig

Wijnhaven Campus Bekijk foto's (7)