Gerko transformeert voormalig postkantoor naar gloednieuwe VUE-bioscoop in Enschede

6 april 2021 Afbouw en tribunebouw VUE-bioscoop Enschede

In het centrum van Enschede opent VUE Cinemas volgend jaar een nieuwe bioscoop in een voormalig postkantoor. Het oude postkantoor aan de Boulevard 1945 staat sinds medio 2018 leeg. De herinrichting van het oude postkantoorcomplex bestaat uit verschillende onderdelen waaronder een nieuw deel dat aan de achterzijde van het pand wordt gebouwd. In zowel het bestaande gebouw als het nieuwbouwdeel plaatst Gerko Afbouw (onderdeel van de Kwakman Groep) de wanden, waaronder scheidings- en tussenwanden. Ook verzorgt Gerko de plafonds en wandsystemen die voor extra hoge geluidsisolatie zorgen. De tribunes in de 9 bioscoopzalen worden door Gerko Tribunes vervaardigd en geplaatst. Ten slotte zorgt Gerko ervoor dat de vloeren en tribunes akoestisch ontkoppeld worden.

Eind 2020 is met de nieuwbouw begonnen en inmiddels zijn de werkzaamheden in het oude postkantoor ook in volle gang. Gerko start rond de zomer van dit jaar met de afbouw en het plaatsen van de tribunes, een project die we in opdracht van Nijhuis Bouw uit Rijssen uitvoeren. Naar verwachting zijn onze werkzaamheden eind 2021 gereed en opent VUE medio 2022 de zalen voor het grote publiek. Explorius Vastgoedontwikkeling uit Rijssen, nam het initiatief om het pand te herontwikkelen naar een negen zalen tellende bioscoop met daarnaast ruimte voor horeca en kantoren.

De nieuwe Enschedese bioscoop wordt geƫxploiteerd door VUE Cinemas, een bioscoopketen in Nederland die 21 bioscopen in 20 steden bezit. Voor Gerko is VUE een bekende partij; al eerder leverden we tribunes op maat aan 12 VUE bioscopen, verspreid door heel Nederland.


Impressie: Explorius Vastgoedontwikkeling