Grootschalig transformatieproject 397 appartementen Flierbosdreef

24 augustus 2021

Aan de Flierbosdreef in Amsterdam Zuidoost verzorgt Kwakman de afbouw van 397 appartementen in opdracht van Plegt-Vos. Het 16.500 m² grote voormalige kantoorgebouw aan het Bijlmerplein wordt getransformeerd en tevens uitgebreid met de nieuwbouw van 2 verdiepingen. Al in vroeg stadium deelde Kwakman de vergadertafel met Plegt-Vos, een voorbereidende fase van praktisch meedenken en adviseren. Gefocust op een strakke planning en soepele uitvoering verwachten we het project in mei 2022 op te leveren. 

Grootschalig transformatieproject Flierbosdreef

Kwakman plaatst alle metalstud wanden, verzorgt het tegelwerk in de badkamers, en daarnaast het schilderwerk en stucwerk. Verder valt het aanbrengen van Vescom behang ook binnen de opdracht, evenals het aanbrengen van systeemplafonds in badkamers en gangzones, en het leveren van vaste metalstud plafonds in de woningen van het nieuwbouwgedeelte.

2 woningen per dag
Het gebouw heeft 8 verdiepingen en de afbouw van elke verdieping is opgedeeld in 2 fases. Nog voor de bouwvak leverden we 1800 gipsplaten op de 5e verdieping zodat onze monteurs na de zomervakantie direct aan de slag konden met het plaatsen van de eerste wanden. Het is de bedoeling dat we per dag 2 woningen voltooien, het tempo ligt hoog.

397 woningen, waarvan 70% sociale huur
Van de in totaal 397 zelfstandige woningen (deels studio’s en deels tweekamer-appartementen) is 70% bestemd voor het sociale segment, en komt 30% op de markt als middensegment huurwoningen. Om dit mogelijk te maken, krijgt het pand twee extra verdiepingen en wordt de gevel en de indeling aangepast. Daarnaast komt er een ruime lobby en komen er centrale functies als een wasserette en een fietsenstalling voor circa 800 fietsen. Op de begane grond worden plekken gerealiseerd voor aanvullende commerciële ruimtes. Op dit moment zijn er al enkele winkels, een OBA vestiging (Openbare Bibliotheek Amsterdam) en hotel Hostelle gevestigd in het pand. Deze kunnen open blijven tijdens de bouwwerkzaamheden.

Impressies: B-Right Urban Living (onderdeel van Mosaic World)

Grootschalig transformatieproject Flierbosdreef Bekijk foto's (3)