Hans Jonk en Kwakman vinden elkaar in het nastreven van uitdaging en ontwikkeling

4 november 2019

Kwakman is een bedrijf dat in volle bloei staat. Het is niet per se de omvang van ons bedrijf dat toeneemt, we spreken liever van groei en verdieping van onze kennis. Zeer bewust trokken wij Hans Jonk aan, om structuur aan te brengen in onze soms ietwat te dynamische processen. Voor Hans ligt er genoeg werk en uitdaging. En dat is precies de reden waarom hij uiteindelijk instemde met het voorstel om bij Kwakman aan de slag te gaan. Als Operationeel Manager van de divisie Afbouw (wanden en plafonds) en als lid van het Management Team van Kwakman Groep.

Maak kennis met Hans Jonk

Creativiteit en innovatie kanaliseren
Het team van Kwakman bestaat uit kleurrijke persoonlijkheden met ieder hun eigen kwaliteiten, maar met een gedeelde sterke visie op de toekomst van de groep. Pionieren is iets wat we graag doen. Om onze vele creatieve ideeën in goede banen te leiden, ontbrak er een belangrijke schakel in ons MT: een extreem accuraat en georganiseerd persoon die toeziet op structuur, die kritische vragen stelt en die ervoor zorgt dat processen volgens een bepaald stramien verlopen. Hans bezit alle eigenschappen om de missing link met succes in te kunnen vullen. 

Van timmerman tot Operationeel Manager
Al heel vroeg plantte Hans een zaadje in de wereld van bouwend Nederland en begon zijn prille carrière bewust als timmerman om het vanuit de praktijk te leren. Later oogstte hij successen bij verschillende aannemers in diverse rollen. Hans bekleedde functies als Calculator, Werkvoorbereider, Projectleider, Bedrijfsleider en DGA. Hans leunt niet op zijn fikse hoeveelheid ervaring en kennis maar hunkert juist naar uitdaging. En of dat nou bij een aannemer, een afbouwer of een bakkerij is, maakt volgens Hans niet uit. “Het belangrijkste is dat ik dingen kan verbeteren en dat er doelen zijn. Ik voel me bij Kwakman dan ook als een vis in het water, ik kan hier echt van toegevoegde waarde zijn.”

Nieuwe rolverdeling
Met de aanstelling van Hans verandert de rolverdeling binnen Kwakman, vooral voor de Commercieel Manager Afbouw, Will Jonk: “Commercie is waar mijn kracht ligt, dat ga ik uitbouwen. Ik verwacht dat de tijd die ik nu besteed aan commerciële zaken binnen nu een jaar zal groeien van 20 naar 80%. De operationele taken die ik nog in mijn portefeuille heb, neemt Hans stukje bij beetje over. Samen runnen we dus de grootste werkmaatschappij uit de groep, waarbij Hans focus behoudt op operationele processen. Hij stuurt de projectteams aan en zorgt dat mensen efficiënt en effectief aan het werk kunnen."

Al lang niet meer de traditionele afbouwer
Niet alleen ons functiehuis is aan verandering onderhevig. Ook is er een kentering ontstaan voor wat betreft de rol van Kwakman in de keten. Will Jonk: “Wij signaleren de beweging in de markt en zien dat de behoeftes in de bouw sterk veranderen. Onze positie als traditionele afbouwer is al lang verleden tijd. Inmiddels zit onze potentie voornamelijk in de engineering aan de voorkant van het proces. We worden vanwege onze vergaande kennis daarin dikwijls uitgenodigd aan tafel om als specialist mee te denken over een slimmere manier van (af)bouwen. Het is een fantastisch proces waarin we nu zitten. Er staan mooie ontwikkelingen op stapel. Hans hoeft dan ook niet te vrezen voor een gebrek aan uitdaging, want die zullen er bij Kwakman altijd zijn."