IJmuiden, renovatie stadhuis Dudok Velsen

6 november 2013 Dudok Velsen

Het stadhuis van Velsen is het laatste grootse ontwerp in het lange leven van W.M.Dudok. Het is het sluitstuk van het stedenbouwkundige wederopbouwplan dat hij samen met Maaskant en Van Tijen maakte voor het tijdens de oorlog zwaar verwoeste IJmuiden. De bouw duurde drie jaar en was in 1965 gereed.

Bam heeft dit werk in opdracht gekregen na een aanbesteding. De aard van het werk is een renovatie. De bestaande installaties zijn asbesthoudend en moeten worden verwijderd en nieuwe installaties worden aangebracht inclusief warmte koude opslag. In combinatie met het beter isoleren van de gevels zal het gebouw veel energiezuiniger worden. De asbestsanering en de verbouwing worden door BAM Utiliteitsbouw, regio NoordWest uitgevoerd.

In opdracht voor BAM NoordWest verzorgt Kwakman Afbouw de metalstud wanden- en plafonds, akoestische plafonds, systeemplafonds, en isolatiewerkzaamheden. Bijna alle ruimten hebben monumentale waarde en moeten zoveel mogelijk in oorspronkelijke toestand worden teruggebracht. De bouwtijd bedraagt in totaal 10 maanden. Het gerenoveerde stadhuis zal eind november 2013 worden opgeleverd.
(bron: Bewuste Bouwers)