In Rotterdamse Waalhaven verzorgt Kwakman complete afbouw van nieuw kantoorpand Hertel

30 september 2019

In oktober start Kwakman met de afbouw van een mooi nieuwbouwproject. In de Rotterdamse Waalhaven Pier 4 wordt een nieuw kantoorpand gerealiseerd voor industrieel dienstverlener Altrad Hertel Nederland. In opdracht van Hertel passen we hier nagenoeg alle Kwakman disciplines toe, van stuc-, tegel- en schilderwerk tot het plaatsen van wanden, vloeren en plafonds alsook het ontwerp en de fabricage van het interieur. Naar verwachting leveren wij ons werk eind januari 2020 op.

Nieuw kantoorpand Hertel

Bij dit project werken we op een onconventionele manier; Kwakman werkt direct in opdracht van Hertel, van een aannemer is hier geen sprake. Dat, en het feit dat wij de gehele afbouw in onze portefeuille hebben, zorgt voor korte lijnen en maakt snelle afstemming mogelijk. Ook verlaagt het uiteindelijk de faalkosten. Kwakman was namelijk al vroeg aangesloten in de ontwikkelingsfase. Zo kwamen veel zaken in het beginstadium al ter sprake en kunnen mogelijke valkuilen op de werkvloer worden voorkomen. Bovendien kunnen wij nu, samen met andere partners, perfect op de planning sturen. Wij ervaren deze manier van werken als ontzettend prettig en voorzien uitstekende resultaten. 
 
Werken volgens het ‘slimbouwen’ concept
De locatie aan de Opijnenstraat in de Waalhaven wordt het Nederlandse hoofdkantoor van Hertel. Het pand krijgt een transparante en industriële uitstraling. De manier van bouwen is gestoeld op het ’slimbouwen principe’, een methode die is bedacht door Jos Lichtenberg, emeritus-hoogleraar Product Ontwikkeling Bouw (TU Eindhoven). Slimbouwen is volgens Jos het uit elkaar halen van het werk van bouwvakkers en installateurs. Oftewel: bedenk vooraf een constructie met gaten waar later het leidingwerk doorheen kan. Deze manier van werken scheelt enorm veel tijd en geld. Met ruim bouwkundig inzicht speelde Kwakman hierin een belangrijke rol in de beginfase.   

Hertel, een full-service onderhoudspartner voor industriële opdrachtgevers
Altrad Hertel Nederland is, als onderdeel van Altrad Services Benelux, een full-service onderhoudspartner voor industriële opdrachtgevers. Ze levert diensten op het gebied van isolatie, werken op hoogte, thermografie, schilderwerk en asbestverwijdering en heeft een sterke positie in de Rotterdamse olie- en (petro)chemische industrie. Sinds 2015 maakt het van oorsprong Nederlandse bedrijf onderdeel uit van de Franse Altrad Group; dit is een organisatie met meer dan 40.000 medewerkers in meer dan honderd landen.
 
Impressie: RoosRos Architecten