In sneltreinvaart realiseert Kwakman jongerenwooncomplex 'De Woldring Locatie' in Groningen

11 maart 2019

Wie denkt dat de complete afbouw en afwerking van 435 appartementen gereed kan zijn binnen 20 weken heeft het bij het juiste eind. En nee, dat is niet ‘normaal’.

Jongerenwooncomplex De Woldring Locatie

Op dit moment is Kwakman bezig met het afbouwen van blok B van jongerenhuisvesting De Woldring Locatie aan de Friesestraatweg in Groningen. Een omvangrijk wooncomplex van 435 appartementen. Eind 2018 zijn we gestart met dit werk en naar verwachting is de opleverdatum in juli 2019. Ons team is goed vertegenwoordigd in het noorden van ons land. Wie een kijkje neemt bij het werk in uitvoering kan elke dag 16 van onze vakmannen de hand schudden. Kwakman is hier verantwoordelijk voor het plaatsen en afwerken van alle scheidingswanden en de afwerking en montage van de systeemplafonds in de algemene ruimtes. In de bovenste appartementen, waar wanden het schuine dak raken, plaatsen we esthetische metalstud plafonds. Een mooi project dat we mogen uitvoeren in opdracht van Van Wijnen Groningen

Tijdige bevoorrading en extreem soepele workflow
Ten tijde van de casco bouw was het opdrachtgever Van Wijnen die op iedere verdieping zorgde voor een juiste en tijdige bevoorrading van gipspakketten. Deze manier van werken - just in time delivery - maakt het mogelijk een buitengewoon hoge doorloopsnelheid van ons werk te realiseren. Projectleider Kevin Mulder: “We leveren elke dag 5 woningen af, compleet afgesmeerd. Dat is behoorlijk veel.” Over de manier van werken is Kevin zeer positief: “De soepele samenwerking verhoogt niet alleen het tempo in ons werk; er heerst ook een fijne werksfeer tussen alle werklieden van verschillende bedrijven, van timmerman tot installateur en afbouwer."

Bouwgrond met een rijke historie
In de Stoeldraaiersstraat opende J.J. Woldring sr. op 1 oktober 1911 een winkel in glas, kristal, porselein en aardewerk, tafelbestek, lederwaren, parfumerie, verlichting en kleine meubelen. Het was eigenlijk een klein en luxe warenhuis. In 1956 kreeg zijn zoon de leiding over het bedrijf en in 1983 werd Joop (J.J.) Woldring de 3e eigenaar. Door het plotselinge overlijden van diens zoon Oliver Woldring in 2002 was er geen opvolging meer voor het bekende familiebedrijf. Eén van de oud-medewerkers nam de toenmalige porseleinwinkel en de meubelwinkel in 2006 over. De derde tak van het sterk groeiende Woldring was met name in Groningen actief met verhuur, makelaardij en projectontwikkeling. 

Door de crisis waren ze helaas genoodzaakt het meubelbedrijf aan de Friesestraatweg in 2013 te sluiten. De prachtige locatie wordt nu herontwikkeld tot een grote woonlocatie met 435 appartementen, een sportcentrum, eetgelegenheden, winkels en kantoren.

Afbeelding: Woldring Verhuur