John Veerman nieuwe algemeen directeur Kwakman Afbouw Volendam

13 maart 2014 Een nieuwe vakman!

Eens in de zoveel tijd komen de dingen samen en lijken de puzzelstukjes als vanzelf inelkaar te vallen. Zo’n moment is nu! Het bestaande managementteam van Kwakman Afbouw bestaande uit Simon Schilder sr., Jaap Buijs sr. en Jaap Buijs jr. wordt per 1 mei uitgebreid met 'bruggenbouwer’ John Veerman.

Kwakman Afbouw Volendam groeit gestaag en die groei is reeds bezegeld met een gloednieuw onderkomen en uitstraling in 2013. Maar ook groei heeft grip nodig om de continuïteit te waarborgen en dus zijn wij al maanden op zoek naar antwoorden op vragen omtrent groei, onafhankelijkheid en onze marktleidende rol binnen de afbouwbranche.

Tijdens onze zoektocht vol gesprekken, inventarisaties en overpeinzingen waar wij vaak (te) ver zochten met onze vragen kwam het antwoord van verrassend dichtbij, namelijk uit 'ons' Volendam in de persoon van John Veerman, algemeen directeur van Van Keulen Hout en Bouwmaterialen en één van onze grootste leveranciers. Wij kennen John uiteraard al jaren en hebben met hem meermaals onze plannen, visies en uitdagingen voorgelegd, puur om zaken voor onszelf helder en duidelijk te krijgen in het geheel niet vermoedend dat tijdens deze gesprekken de kiem zou worden gelegd voor de uitbreiding van ons Management Team.

John heeft zich de afgelopen jaren meermaals bewezen als bruggenbouwer tussen bewoners, klanten, coörporaties en bewindslieden. Hij heeft zodoende een aantal concrete wapenfeiten op zijn naam weten te zetten. In de voor de bouwsector meest slecht denkbare jaren heeft hij geheel tegen de stroom in groei weten te realiseren en Van Keulen opnieuw op de kaart gezet. Van Keulen won de duurzaamheidprijs 2013 en mocht De Groene Speld 2013 in ontvangst nemen voor meest duurzame onderneming. Van Keulen introduceerde de tot voor kort onmogelijk gehouden logistieke oplossing als transport over het water en behoort tot de koplopers in het Lean & Green programma.

Voor John is dit uiteraard geen eenvoudige beslissing geweest. Hij heeft van een voor hem behoorlijk goede koers moeten afwijken terwijl wij juist onze koers bestendigen, echter nu in een nog breder vaarwater. Wij zijn hem én Van Keulen daarom veel dank verschuldigd. De toetreding van John stelt onze organisatie in staat minder afhankelijk te zijn van de huidige zittende directieleden waarbij deze meteen hun handen vrij hebben om zich ieder meer op hun eigen specialisatie te richten én langzaam hun verantwoordelijkheden over te dragen aan de nieuwe generatie. Dat biedt Kwakman Afbouw nú een versteviging van onze marktleidende positie, grip op continuïteit én voorziet ons van een ruimer blikveld op de toekomst.

Geen verbetering zonder verandering en dit is een hele positieve verandering. Wij zijn zeer verheugd met het aantrekken Van John Veerman, een nieuwe vakman van Kwakman.

Kwakman Afbouw Volendam
Simon Schilder sr., Jaap Buijs sr., Jaap Buijs jr., Joanne Schilder en Simon Schilder jr.