Kwakman aan de slag voor nieuwe opdrachtgever'De Nieuwe Norm' in de Neudeflat, Utrecht

11 februari 2015 Neudeflat Utrecht

Afgelopen dinsdag 10 februari 2015 is het nieuws bekend gemaakt dat de transformatie van de Neudeflat gaat beginnen. Ontwikkelaar 'de Nieuwe Norm' zal deze maand starten met de eerste werkzaamheden en over iets meer dan een jaar zullen de eerste bewoners hun intrek nemen in het tot 88 appartementen getransformeerde pand.

Architect Huig (Hugh) Maaskant (1907-1977), de man van het grote gebaar, die ook tekende voor o.a. de Euromast ontwierp het gebouw eind jaren 50 van de vorige eeuw. De omstreden flat gold destijds als het hoogste kantoorgebouw van Nederland en stond symbool voor 'De Nieuwe Zakelijkheid'.
 

Vernieuwing

Nu is het tijd voor vernieuwing. De flat wordt getransformeerd naar appartementencomplex en zal extra functionaliteit krijgen. Het pand welke tot voor kort huisvesting bood aan de gemeente Utrecht zal op de eerste twee verdiepingen onderdak gaan bieden aan horeca. Op de 3e tot 15e verdieping zullen de 88 appartementen gerealiseerd worden en de bovenste verdieping zal een publieke functie krijgen, dit met het oog op het spectaculaire uitzicht over Utrecht vanaf deze plek.


Nieuwe opdrachtgever 'De Nieuwe Norm'

Een mooie opdracht voor Kwakman en wel om twee redenen. Ondanks dat de Neudeflat een markant onderdeel uitmaakt van de Utrechtse skyline heeft het ontwerp en functie niet altijd op goedkeuring kunnen rekenen van haar inwoners. Dat Kwakman nu een bijdrage mag leveren aan de transformatie en vernieuwing van het gebouw is fantastisch. Daarnaast is dit de eerste opdracht van Kwakman Afbouw in opdracht van ontwikkelaar De Nieuwe Norm uit Rotterdam. Dat betekent dus een nieuwe opdrachtgever en daar zijn wij vanzelfsprekend ontzettend blij mee.

We hebben er zin in!

 

 

Neudeflat Utrecht Bekijk foto's (3)