Kwakman Afbouw actief op het hoogste kennisniveau in Leiden

5 november 2014 Universiteit Leiden

De grootste verbouwing in de geschiedenis van de oudste universiteit van Nederland en Kwakman Afbouw is erbij! Maar liefst 45000 m2 aan collegezalen, laboratoria en kantoren worden er momenteel gerealiseerd door Heijmans op de faculteiten wiskunde en natuurwetenschappen in Leiden.

Het uit losse gebouwen bestaande complex voldeed geenszins meer aan de moderne normen voor milieu en duurzaamheid en dat kan een vooraanstaand instituut van wetenschap zich anno 2014 niet meer permitteren. Maar hoe bouw je een nieuwe huisvesting voor een bestaande campus waar het leven in principe gewoon door moet gaan? Een monsteroperatie qua planning, organisatie én duurzaamheid voor Heijmans. En daarom des te meer een eer voor Kwakman Afbouw om deel te mogen nemen aan dit bij uitstek voor LEAN geschikte project dat tevens een hoge BREEAM score (3 sterren) heeft weten te behalen. 

Wederom een prachtige gelegenheid om onze expertise in te zetten: Vroege betrokkenheid in voorbereiding en engineering middels BIM, ontwerp en plaatsing van metalstudwanden en akoestische panelen en een aantal bijzondere oplossingen zoals het op de wand verwerken van 5mm dikke staalplaten.

De nieuwe betacampus zal medio 2015 opgeleverd worden. 

Virtuele maquette is hier te zien.

Universiteit Leiden Bekijk foto's (2)