Kwakman beste ondernemer van regio Waterland

13 februari 2018

Kwakman is door VOWA uitgeroepen tot Waterlands ondernemer van het jaar. De prijs werd aan directeur Jaap Buijs uitgereikt door staatssecretaris van economische zaken Mona Keijzer.

VOWA: Kwakman is Waterlands beste

PURMEREND – Kwakman is gisteravond uitgeroepen tot ondernemer van het jaar in de hele regio Waterland! In theater De Purmaryn mocht directeur Jaap Buijs de prijs in ontvangst nemen van niemand minder dan staatssecretaris van economische zaken (en inwoner van Edam) Mona Keijzer. 

De verkiezing wordt jaarlijks georganiseerd door Vereniging Ondernemend Waterland (VOWA). De vereniging behartigt de sociaal-economische belangen van het bedrijfsleven in de regio Waterland. VOWA doet dat door het intensief overleg met onder meer de Provincie, de Stadsregio Amsterdam, het ISW, gemeenten, Kamer van Koophandel, VNO-NCW e.a., alsmede het bevorderen van de onderlinge contacten tussen ondernemers/ondernemingen.

Voor Kwakman, dat vorig jaar ook haar 25-jarig jubileum vierde, is het de 4e award in 5 maanden. In december werd het familiebedrijf door IBEV uitgeroepen tot onderneming van het jaar in Edam-Volendam. In oktober vielen ze dubbel in de prijzen bij de Gyproc Trophy, de belangrijkste afbouwprijs van Nederland. Eind maart doen ze in Lissabon een gooi naar hun 5e trofee, de Internationale Gyproc Trophy.

Voor de onderscheiding kwamen nog 4 bedrijven in aanmerking, die in hun eigen regio allen waren verkozen tot onderneming van het jaar: Fort Resort Beemster (PRO, Purmerend), Van Geemen (OV Waterland), Café Seevanck (Zeevang Ondernemers) en Nijdra Group (Beemster Ondernemer). In voorgaande jaren wonnen De Graaf Recycling (Purmerend), J.P. Nuijens Metaaltechniek (Oosthuizen), Huiberts Aannemers (Katwoude), Van ’t Hek Groep (Zuidoostbeemster/Purmerend). In 2017 ging de titel naar Bakker Seed Productions (Beemster).

Kijkende naar de ‘concurrentie’ en onze voorgangers, zijn we bijzonder trots op deze onderscheiding. Ondanks dat het de afgelopen tijd al meerdere keren is gezegd, heeft het nog niets aan waarheid ingeboet; deze prijs is van en voor ons hele team!!! Daarnaast bedanken we wederom onze opdrachtgevers, leveranciers, onderaannemers en natuurlijk Vereniging Ondernemend Waterland. Voor de geweldige organisatie en de prachtige prijs!