Kwakman bouwt straks op meest befaamde schiereiland van Nederland

26 april 2018

Kwakman staat aan de vooravond van een complex, maar mooi transformatieproject. Per half mei starten wij onze werkzaamheden in opdracht van Heijmans Woningbouw, in de zogeheten Fenixloodsen met uitzicht over de Rijnhavenbrug in Rotterdam. Hier ontpoppen de restanten van de Fenixloodsen zich tot 78 huur- en 134 koopappartementen.

Fenixloodsen Rotterdam

Fenixloodsen
De Fenixloodsen aan de Veerlaan hebben een lange en bijzondere geschiedenis als de resten van de loods San Francisco van de Holland Amerika Lijn. Rond 1900 waren dit de grootste havenopslagloodsen ter wereld. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden de loodsen gebombardeerd, maar een groot deel van de constructie overleefde de aanslag. Een brand in 1947 verwoestte het middendeel van de loodsen, maar de Fenix rees opnieuw uit haar as. Fenixloods I en Fenixloods II worden vandaag de dag gescheiden door het Fenixplein met de Rijnhavenbrug, en beginnen hier opnieuw aan een nieuw leven.

Complexe werkzaamheden
Wij kijken uit naar het moment dat we ons gereedschap ter hand kunnen nemen in de woningen in en op de voormalige havenloods. We voorzien de appartementen van metalstudwanden en -plafonds en plaatsen akoestische plafonds. Bij projecten als deze komt altijd meer bij kijken omdat we werken vanuit een bestaande constructie. Daarnaast hebben de woningen hoge wanden, wat zorgt voor extra complexiteit. Het maakt het werk voor ons uitdagend, maar we staan te popelen om er ook hier voor te zorgen dat er kwaliteit van de grond komt. 

Planning
Onlangs hadden wij een eerste oriëntatiegesprek op locatie met onze opdrachtgever, en op dit moment werken we keihard aan de planning van het project. Zoals het er nu naar uitziet werkt Kwakman vanaf half mei tot de zomer van 2019 op Katendrecht, het meest befaamde schiereiland van Nederland. 

Dat is afbouwen met uitzicht!