Kwakman en HSB Bouw uit Volendam spelen eredivisie bij AZ

28 mei 2015 AFAS trainingscomplex

HSB Bouw Volendam realiseert momenteel het nieuwe AFAS trainingscomplex van AZ in gemeente Zaanstad. De droge binnenafbouw is gegund aan Kwakman Afbouw uit Volendam. Een klein Volendams feestje dus op eredivisieniveau.

AZ investeert duurzaam in jeugd, talent en opleiding en met die gedachte zijn de plannen ontstaan voor het AFAS trainingscomplex; 9 nieuwe voetbalvelden, een nieuw clubgebouw, 10 kleedkamers, persruimte, spelershome, fitnessruimte en een wellnesscentrum. Geen eenvoudige opgave!

De bouw van het complex is in handen van het ervaren HSB bouw uit Volendam. De binnenafbouw zal worden verzorgd door Kwakman Afbouw, eveneens uit Volendam.
Voetbalhistorisch gezien is een één-tweetje tussen de Noordhollandse clubs Volendam en AZ snel gemaakt. In de jaren 80 werd AZ lands- én bekerkampioen waarbij een belangrijke rol weggelegd was voor de Volendammer topscorer Pier Tol. En anno 2015 heeft Robert Mühren, uit het welbekende voetbalgeslacht, een basisplaats weten te veroveren op het Alkmaarse gras.

Maar dat is natuurlijk niet de reden voor dit Volendams ensemble op het AZ terrein. Uiteraard speelt de gedeelde Noordhollandse nuchterheid een rol maar een complex van deze omvang bouwen is geen alledaagse klus en dat vraagt om ervaren spelers in het veld die in hun professie de lat hoog hebben leggen. En zelfs is de keuze van HSB bouw voor thuisspeler Kwakman niet op regionale gronden gestaafd. Expliciete kennis en aantoonbare ervaring met BIM en een door de hele organisatie doorgevoerde LEAN denk- en werkwijze hebben voor HSB Bouw de uiteindelijke doorslag gegeven om deze specialistische opdracht aan Kwakman toe te vertrouwen.

En natuurlijk zijn wij extra trots en blij dat wij als Volendams en voetbal-minded bedrijf geselecteerd zijn om op dit niveau mee te mogen spelen. Het voelt een beetje als promoveren, maar dat laatste is een inkoppertje…

Architect: Leeuwenkamp (tevens copyright beelden) Website
Aannemer: HSB Bouw - Website

AFAS trainingscomplex Bekijk foto's (8)