Kwakman gaat naar huis met BIM Collaboration Award!

11 november 2019

Met gezonde spanning namen wij in de ochtend van 7 november plaats in de prachtige industriële zaal van de Metaal Kathedraal in Utrecht. Tijdens deze 5e editie van het BIM Dating Event werd de BIM Collaboration Award uitgereikt, een prijs die gaat naar de persoon die een positieve bijdrage heeft geleverd aan het verbeteren van de samenwerking in een BIM project. Robert Kok, onze BIM coördinator, was blij verrast toen aan hem de 1e prijs werd uitgereikt! Behalve de enorme eer, nam Kwakman een volledig verzorgde reis naar de Autodesk University London mee naar huis.

Kwakman wint BIM Collaboration Award

De gehele keten profiteert van Kwakman's innovatie.
Kwakman heeft, in nauwe samenwerking met Itannex, een plugin in BIM ontwikkeld waarmee direct duidelijk is wat de exacte materiaalbehoefte is, gespecificeerd per project en per ruimte. Deze data, over soorten producten, exacte maten, materiaalsoorten, bouwtoleranties, aantallen etc., worden heel eenvoudig ingeladen bij, in ons geval, de gipsleverancier. Het gebruik van BIM en deze plugin verkort niet alleen de lengte van ons interne proces, maar ook van die van de aannemer, de leverancier en de persoon die de materialen uiteindelijk verwerkt op de werkvloer. De positieve impact van deze innovatie is immens en draagt bijzonder bij aan betere en slimme manieren van bouwen.

“Eigen innovatie loont”
De bouw in Nederland is nog steeds voor een groot deel gestoeld op traditionele overtuigingen. Kwakman ziet dat al lang anders. Wij denken vooruit, wij willen innoveren. Wij stellen onszelf de vraag: ‘Hoe willen wij bouwen over 5 of 10 jaar?’ Met die gedachte werken we aan technologische oplossingen voor slimmere bouwmethoden. Robert Kok is dan ook trots op de award: “Het geeft aan dat eigen innovatie absoluut loont en het geeft mij een enorme boost om door te pakken. Aan de vele positieve reacties die ik ontvang, merk ik dat Kwakman, maar ook ikzelf, op de goede weg zijn.”

Waarom een BIM Collaboration Award?
Itannex, een multidisciplinaire adviseur op het gebied van oplossingen voor ontwerpen, beheren en delen van informatie, ondersteunt de Nederlandse bouwkolom met BIM oplossingen. Op 7 november 2019 was het voor het eerst dat zij een award uitreikten aan de beste speler op het gebied van samenwerken door middel van BIM. Met deze prijs moedigt Intannex bedrijven aan om te zoeken naar technologische oplossingen die van toegevoegde waarde zijn voor de gehele bouwkolom, en die niet slechts goed uitpakken voor de grondlegger. Alle deelnemers aan de BIM Collaboration Award zijn, allen op hun eigen manier, door BIM verbonden aan Itannex.

Kwakman paste BIM op grote schaal toe bij onder andere megaproject Hotel Amstelkwartier. Meer informatie daarover leest u hier.

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor u:
Kwakman is genomineerd voor de BIM Collaboration Award
Werkvoorbereiding 2.0: in samenwerking met monteurs naar quota van 5 volledig afgebouwde hotelkamers per dag
Kwakman, afbouw als 'Ikea-pakket'


Afbeeldingen: Itannex

Kwakman wint BIM Collaboration Award Bekijk foto's (3)