Kwakman maakt met project Guldenwater Nieuw Delft aantrekkelijk leefgebied

30 oktober 2019

In Delft werd vroeger het noordelijk deel van de Van Leeuwenhoeksingel Gulde(n)water genoemd. Onder deze naam worden nu 7 grondgebonden parkwoningen en 177 appartementen gerealiseerd in Nieuw Delft, welke zijn ontwikkeld door Ballast Nedam Development. In het nieuwe stadsgebied, vlakbij het NS station Delft Centraal, werkt Kwakman vanaf begin 2020 in opdracht van Ballast Nedam. Elke Metalstud wand in de 177 appartementen worden door Kwakman geplaatst en gemonteerd en daarnaast zijn we verantwoordelijk voor het aanbrengen van brandwerende bekleding. Het nieuwbouwproject Guldenwater bestaat uit een vijftal gebouwen die een gemeenschappelijke binnentuin omsluiten waarvan de oplevering medio 2020 is.

Guldenwater Nieuw Delft

Minutieuze planning en grondige communicatie is key
Vanwege de ligging doet dit project een beroep op onze logistieke competenties. Guldenwater ligt vlakbij het centraal station en tegen het historische hart van Delft aan. Om die reden is er geen bouwplaats en ontbreekt het aan opslagruimte. Wij leveren onze bouwmaterialen daarom just in time aan, wat een zeer nauwkeurige planning en heldere afstemming en communicatie vereist. 

Ballast Nedam Development zet samen met gemeente in op hoogwaardige en energiezuinige woonomgeving
In het project Guldenwater in Nieuw Delft zijn alle koopwoningen energieneutraal. De 177 nieuwe appartementen zijn ontworpen door FARO Architecten en MOKE Architecten. De grootte van de appartementen varieert tussen de 50 en 140 vierkante meter. 

Onze opdrachtgever: Ballast Nedam.