Kwakman onderneming van het jaar in Edam-Volendam

18 december 2017

Kwakman is de winnaar van de IBEV Ondernemingsprijs 2017! Daarmee mogen we ons ‘onderneming van het jaar in Edam-Volendam’ noemen. 

IBEV Ondernemingsprijs 2017

In art hotel Spaander vond woensdag de jaarlijkse uitreiking van de IBEV-prijzen plaats. Ruim honderd ondernemers waren present op deze avond van Industrie- en Bedrijvengroep Edam-Volendam. De opzet van de verkiezing was anders dan in voorgaande jaren; de aanwezigen konden via een app stemmen om (samen met de selectiecommissie) de winnaars te bepalen. Onder toeziend oog van notaris Liesbeth Verhagen maakte burgemeester Lieke Sievers uiteindelijk de winnaar bekend. De prijs werd in ontvangst genomen door Simon Schilder sr. en Jaap Buijs sr.

De IBEV Ondernemingsprijs wordt elk jaar uitgereikt aan een gerenommeerd bedrijf dat zijn sporen heeft verdiend op alle gebieden van het ondernemen. Bij de beoordeling wordt onder andere gekeken naar kwaliteitsborging, financiële gezondheid, innovatie, voorbeeldfunctie, duurzaamheid, maatschappelijke betrokkenheid en andere bijzondere ondernemerskwaliteiten.

Naast Kwakman was ook Glasaal Volendam genomineerd. Deze ‘biologen’ zijn de uitdaging aangegaan om als eerste commerciële onderneming ter wereld glasaal te kweken met als doel Volendam weer op de kaart te zetten als ‘palingcity’. De passie en gedrevenheid van deze pioniers heeft in zes jaar tijd al tot uitzonderlijke prestaties geleid. Daar hebben wij bijzonder veel respect voor!

Ook willen we Top Dental uit Volendam feliciteren met de IBEV indeKijker-prijs. Proficiat! Deze award wordt uitgereikt aan een onderneming die zich letterlijk en figuurlijk in de kijker heeft gespeeld door bijvoorbeeld een opmerkelijke werkwijze, een nieuw concept of een innovatieve marktstrategie. Stephanie Haagedoorn bouwde met haar tandartspraktijk binnen 4 jaar een klantenbestand op van 1.500 patiënten. Da’s indrukwekkend! 

Met het winnen van de IBEV Ondernemingsprijs naderen we het einde van een uiterst feestelijk jubileumjaar. Kwakman won in november de Gyproc Trophy en vierde begin december groots het 25-jarig bestaan. Een kwart eeuw waarin het bedrijf vanaf ‘scratch’ uitgeroeide tot een multidisciplinaire onderneming met een jaaromzet van zo’n 35 miljoen euro. De binnendienst inclusief management bestond in 2006 welgeteld uit 7 koppen; vandaag zijn dat er 35. Da’s geen overbodige luxe aangezien er dagelijks 400 a 500 vaste en externe krachten namens Kwakman op pad gaan. 

Dat alles komt mede voort uit het feit dat Kwakman in crisistijd tegen de markt in is gegroeid en heeft geïnvesteerd in kennis, samenwerking en innovatie. Wij zijn dan ook ongelooflijk trots maar voelen ons tevens enorm vereerd. We willen de IBEV bedanken voor deze award en een geweldige avond. En natuurlijk bedanken we alle mensen die vanuit de zaal op ons hebben gestemd.

Kwakman zal altijd vooruit blijven lopen en grenzen blijven opzoeken. Onze drijfveer hiervoor is de absolute wil om onderscheidend te zijn. Dat kan alleen met ambitieuze en betrokken mensen. Daarom gaat onze grootste dank uit naar iedereen die de afgelopen 25 jaar waarde heeft toegevoegd aan het succes van Kwakman. Oftewel: onze medewerkers en alle externe krachten die dagelijks de mouwen voor ons opstropen. Zonder jullie waren we nooit zo ver gekomen. Dus hartstikke bedankt en vooral: blijf ons verrassen!
 

IBEV Ondernemingsprijs 2017 Bekijk foto's (3)