Kwakman plaatst 13.000 m2 akoestische plafonds in winkelcentrum van de toekomst: Mall of the Netherlands

15 mei 2019

In Mall of the Netherlands - de nieuwe versie van winkelcentrum Leidsenhage - brengt Kwakman maar liefst 13.000 m2 akoestische plafonds aan waarvan een aanzienlijk deel een brandwerende variant is. Wij nemen daarnaast de luxe toiletgroepen en andere openbare ruimtes voor onze rekening. Onze opdrachtgever is niet de minste: Unibail-Rodamco-Westfield. Deze eigenaar, ontwikkelaar en manager van o.a. winkelvastgoed opereert in 13 verschillende landen, verspreid over 2 continenten en heeft 93 winkelcentra in bezit. Naar verwachting vindt de grand opening van Mall of the Netherlands plaats in 2020. 

Mall of the Netherlands

Ons team is nu 12 weken actief in het Zuid-Hollandse Leidschendam, maar de voorbereidingen zijn al dik een jaar geleden in gang gezet. Voor Kwakman is er een grote rol weggelegd. Groter dan wat we gewend zijn. Er is bij dit werk namelijk geen sprake van hoofd- en onderaannemerstructuur, maar van neven-aannemers die zij aan zij werken. Dit vraagt, behalve een handtekening onder een coördinatiecontract, tevens om extensieve communicatie en afstemming onderling. 

Onorthodoxe manier van werken
Dit werk zit Kwakman als gegoten. Elke divisie van Kwakman komt hier uitstekend tot zijn recht; van stuc- en  tegelwerk tot schilderwerk, en van interieurbouw tot akoestiek. Kwakman kan stellig zeggen dat dit werk ons past als een goedzittende jas, vooral vanwege de onorthodoxe manier van samenwerken. Wij denken graag in nieuwe manieren van werken, vooral als deze een positieve uitwerking hebben op het eindresultaat. 
 
Wat kan shoppend Nederland verwachten
Winkelcentrum Leidsenhage, dat gevestigd is in Leidschendam, was aan vernieuwing toe en gaat volgend jaar verder als Mall of the Netherlands. Mall of the Netherlands betreft een realisatie van een 117.000 m2 grote mall met detailhandel, versmarkt, restaurants, bioscoop en parkeervoorzieningen.