Kwakman verzorgt binnenbouw werelds woonzorgcentrum Borgstede

2 juni 2023

‘Als het gebouw je wereld wordt, heb je een werelds gebouw nodig.’ Dat zegt Jeroen Osendarp van architectenbureau AG NOVA. Vanuit die gedachte ontstonden de nieuwbouwschetsen van woonzorgcentrum Borgstede, ter vervanging van het voormalige verzorgingstehuis. Het resultaat: een nieuwe, eigentijdse zorglocatie voor ouderen met intensieve zorgvraag. Het resultaat: een nieuwe, eigentijdse zorglocatie voor ouderen met intensieve zorgvraag.

Kwakman verzorgt binnenbouw werelds woonzorgcentrum Borgstede

In fases wordt de sloop en nieuwbouw uitgevoerd en inmiddels is Kwakman gestart met afbouwen in de Noordvleugel. In opdracht van Dura Vermeer brengt Kwakman de binnenwanden en plafonds aan. Dat zijn nieuwe schachten, de scheidingswanden en systeemplafonds op de gangen van elke verdieping. Onze werkzaamheden in de Noordvleugel ronden we naar verwachting voor de bouwvak af. Fase 2, de werkzaamheden in de Oostvleugel, vangen in de loop van 2024 aan.

Het gebouw krijgt een open karakter met grote toegankelijke terrassen, een beleeftuin en op iedere verdieping een beleefkamer, waaronder een beweegruimte op de begane grond. Met het open karakter wordt het buiten naar binnen gehaald en kunnen bewoners vanaf hun appartement in alle richtingen naar buiten kijken. Zo is het voor binnenblijvers ook mogelijk om van buiten te genieten. Borgstede biedt straks 99 intramurale plaatsen, 10 buurtkamers en circa 350 m2 zorginfra. Samen met het dienstencentrum en de zelfstandige woningen wordt het onderdeel van de zogenoemde 'social hub' in de wijk. De social hub is een ontwikkeling van de gemeente Barendrecht, Woonzorg Nederland en Laurens en moet een plek worden voor alle wijkbewoners.

Impressie: AG NOVA architecten