Kwakman verzorgt totaalpakket afbouw in voormalig V&D-gebouw in Amsterdam

23 juli 2018

Dat wij mogen werken aan parels staat buiten kijf. Van Wijnen ging met Kwakman in zee voor de complete renovatie van het voormalige V&D pand in de Kalverstraat in Amsterdam. Het betreft een totaalpakket; het gebouw is van boven tot onder leeg gesloopt en sinds april brengen wij vloeren aan, metalstud wanden, metalstud plafonds, koofconstructies, kolombetimmeringen, vide- en trapbekledingen, timmerwerk én verzorgen we het saus-, spuit-, schilder- en tegelwerk. Daarnaast plaatsen we houten koofconstructies die Kwakman in eigen beheer produceert en van eiken fineer voorziet. Deze opdracht bevestigt opnieuw onze capabiliteit voor complexe totaalprojecten. De oplevering van ons werk is volgens planning in augustus.

V&D pand Kalverstraat Amsterdam

4000m2 vloeroppervlakte vervangen en waterpas uitvullen
De begane grondvloer van hout wordt volledig vervangen door een staalplaat betonvloer op een nieuwe staalconstructie. Kwakman is verantwoordelijk voor het leveren en aanbrengen van maar liefst 3920m2 Fermacell Estrich vloeren die tot wel 12 cm uitgevuld worden in verband met scheefstand. Uit verschillende Kwakman-divisies werken er dagelijks gemiddeld 25 van onze mensen in de Kalverstraat en op dit moment is de bovenste verdieping al voor 95% afgebouwd.

Hoogwaardige engineering en specialistisch vakwerk
In het midden van het gebouw wordt een vide gemaakt met daarboven op het dak een glaskap, waardoor daglicht in het hart van het gebouw komt. De bronzen vide- en trapbekleding heeft Kwakman speciaal voor dit project geëngineerd en ook de metalen plafonds die rond de vide van het trappenhuis komen, vallen binnen onze portefeuille. Kortom, we leveren exceptioneel maat- en vakwerk met maattoleranties die haast nihil te noemen zijn. Maar juist daarom sluit een project als deze naadloos aan bij onze bedrijfsvisie: uitdagend, complex, out-of-the-box en innovatief. 

Het V&D-complex staat leeg sinds het warenhuis vorig jaar failliet ging. Eigenaar IEF Capital gaat het grondig verbouwen, waarbij de bovenste verdiepingen worden omgebouwd tot kantoorruimte. Alleen de begane grond en de kelder blijven winkelruimte.

Afbeelding: Office Winhov