Kwakman werkt aan 350 appartementen op Katendrecht

15 mei 2018

Sinds begin april werkt Kwakman aan een grootschalig nieuwbouwproject in de Bananenstraat in Rotterdam. In opdracht van Heijmans werken we in de wijk Katendrecht aan twee nieuwe woontorens van het multifunctionele gebouw Cobana.

Bananenstraat

Cobana komt prominent aan de as van Katendrecht-Pols, vlak naast het bestaande Musa-gebouw. Kwakman plaatst hier metalstudwanden en brandwerende bekleding voor de staalconstructies. Naar verwachting ronden we in november van dit jaar onze werkzaamheden in de Bananenstraat af. 

De circa 350 appartementen zijn in het bijzonder bedoeld voor zogenoemde young professionals. Gemeente Rotterdam hoopt hoger opgeleiden die de arbeidsmarkt pas hebben betreden op deze manier langer aan de stad te binden en zo in te spelen op groei van deze doelgroep op de woningmarkt. 

Al 12 jaar lang speelt Heijmans een prominente rol in de grootschalige herontwikkeling van Katendrecht tot een woon- en werkgebied. Een aantrekkende woningmarkt vraagt om snelle resultaten. De goede samenwerking en het wederzijds vertrouwen tussen Heijmans en Kwakman dragen hieraan bij.

Bananenstraat Bekijk foto's (9)