Kwakman werkt vliegensvlug aan duurzaam nieuwbouwproject in Flevoland

30 mei 2018

Lelystad Airport wordt de nieuwste vakantieluchthaven van Nederland. Door deze uitbreiding wordt er ook een nieuwe terminal gerealiseerd. Kwakman werkt, in opdracht van TBI-bouwcombinatie J.P. van Eesteren en Croonwolter&dros, sinds zo’n 3 weken aan de nieuwe passagiersterminal. Wij zijn hier verantwoordelijk voor de plaatsing van metalstud wanden en het installeren van gips- en systeemplafonds, waarbij we extra rekening houden met de extreme geluidseisen die worden gesteld.

Lelystad Airport

In augustus 2017 startte het nieuwproject dat een bruto oppervlakte telt van maar liefst 12.000 m2. In maart bereikte de bouw het hoogste punt, een belangrijk moment. De volgende mijlpaal is de casco oplevering van de terminal in september van dit jaar. Kwakman is volgens planning nog gedurende 8 à 9 weken bezig met afbouwwerkzaamheden aan de nieuwe reizigershal. 
 
Lelystad Airport is à la ingenieur Lely ontworpen: met minimale middelen een maximaal effect bereiken, passend in het polderlandschap. De luchthaven is ontwikkeld als ‘Twin-Airport’ van Amsterdam Airport Schiphol. Lelystad Airport biedt met haar uitbreiding in de toekomst een waardig alternatief met capaciteit voor het ‘niet mainport gebonden verkeer’. De verwachting is dat reizigers vanaf 2020 tegen aantrekkelijke vliegtarieven vanuit Flevoland naar toeristische steden en regio’s in Europa en overige landen rond de Middellandse Zee kunnen reizen.   

Afbeelding: Paul de Ruiter Architects