Kwakman wint belangrijkste afbouwprijs van Nederland

2 oktober 2017

En de winnaar van de Gyproc Trophy 2017 is… Kwakman!

Kwakman wint Gyproc Trophy 2017!

 

Vol trots heeft Kwakman afgelopen vrijdag de belangrijkste afbouwprijs van Nederland in ontvangst genomen. Tijdens een wervelende show in Van der Valk Hotel Tiel ontving ons team uit handen van vakjurylid Jos Lichtenberg de Gyproc Trophy 2017! Kwakman won de award op basis van onze innovatieve aanpak in project ‘Hotel Amstelkwartier’. En daar hield de feestvreugde niet op; vanwege ons logistieke huzarenstukje in het Haagse project ‘Wijnhavenkwartier’ ging Kwakman ook in de categorie ‘Woningbouw’ aan de haal met de eerste prijs!

Met de Gyproc Trophy waardeert Gyproc de creativiteit en het vakmanschap van Nederlandse plafond- en wandmontagebedrijven. Gyproc is wereldwijd marktleider op het gebied van gipsproducten en systemen voor binnenafbouw. Gyproc is onderdeel van Saint-Gobain, de grootste producent van bouwmaterialen ter wereld.

Een vakkundige jury (bestaande uit specialisten op het gebied van bouwkundige educatie, innovatie, duurzaamheid, gebiedsontwikkeling, projectontwikkeling, architectuur, afbouw en journalistiek) beoordeelde de inzendingen op vakmanschap, het realiseren van de gewenste architectuur, bouwkundige slimme oplossingen, samenwerking, rol van het afbouwbedrijf tijdens het bouwproces en de realisatie van de technische criteria.

Ook twee collega’s vielen dubbel in de prijzen. Beide van harte gefeliciteerd! 

Gepla BV uit Elsloo (Limburg) won in de categorie ‘Professionals keuze’ voor hun verdiensten in het project ‘Ligne’ (Sittard). Het werk ‘4 All Electric’ in Eerbeek bezorgde hen de eerste plek in de categorie 'Innovatie & Duurzaamheid’. 

De winnaar in de categorie 'Publieke gebouwen' is MAT Afbouw uit Zaltbommel (Gelderland), met het project ‘Technische Natuurwetenschappen Campus’ in Delft. Met het werk 'Timmerfabriek Wilton Feijenoord Schiedam’ pakte MAT de prijs in de categorie 'Commerciële gebouwen’. 

Kwakman bedankt Gyproc en alle betrokkenen waaronder de jury voor de voortreffelijke organisatie. En uiteraard willen we iedereen bedanken die een steentje heeft bijgedragen aan dit succes, waaronder onze leveranciers, onderaannemers en, op de eerste plaats natuurlijk, ons team! Jullie ook van harte gefeliciteerd! 

Professionele foto’s van deze geweldige avond volgen spoedig, dus houd onze social media in de gaten.