Kwakman Zuid realiseert eerste en unieke Jeroen Pit Huis

25 mei 2021 Kwakman Zuid realiseert eerste en unieke Jeroen Pit Huis

Sinds Q4 2020 is Kwakman Afbouw Zuid bezig met het Design & Build van het eerste Jeroen Pit Huis in Nederland. Het Jeroen Pit Huis is een stichting die de moeilijke overgang voor ouders en jonge, chronisch zieke kinderen van ziekenhuis naar huis probeert te verlichten, met de juiste omgeving en begeleiding. Het is een ontzettend mooi zorgconcept. Als Kwakman Groep zijn we vereerd dat we - als geselecteerd partner van Dura Vermeer Renovatie en Onderhoud Midden West - aan de realisatie van deze eerste unieke zorglocatie in Amsterdam mogen bijdragen.

Integrale aanpak met verschillende Kwakman divisies
Het nieuwe gebouw wordt door Dura Vermeer opgetrokken uit HSB (prefab) elementen. Daarna draagt Kwakman zorg voor alle metal stud wanden, diverse functionele en akoestische plafonds, deuren en kozijnen, tegelwerk, schilderwerk, brandwerende bekleding en klein constructiewerk. De verwachte oplevering is begin volgend jaar. Op dit moment zitten we in de fase van laatste detailafstemming en detailvoorbereiding in BIM. Tegelijkertijd werken we aan de (LEAN) uitwerking van de planning. Rond de bouwvak is het zo ver; dan starten we met het aanbrengen van brandwerende bekleding en houden we ons bezig met de bevoorrading.

Kwakman biedt stichting extra steun met aanvullende donatie!
De afgelopen maanden is er in nauwe samenwerking met Dura Vermeer en Het Jeroen Pit Huis toegewerkt naar een scherp aanbod, passend bij het beschikbare budget van de stichting welke volledig afhankelijk is van donaties. Omdat Kwakman het Jeroen Pit Huis en haar doelstellingen heel graag verder ondersteunt, volgt er binnenkort nog een aanvullende donatie die door Erik van Roessel (commercieel manager & partner van Kwakman Afbouw Zuid) persoonlijk overhandigd zal worden. Meer daarover volgt spoedig.

Het nieuwe zorgverblijf wordt een veilige gezinsvriendelijke niet-ziekenhuis omgeving waar ouders kunnen leren omgaan met de complexe, intensieve, en vaak technische zorg voor hun chronisch zieke kind. Het huis biedt plaats aan 8 complete gezinnen, inclusief broertjes of zusjes.

Impressie: Het Jeroen Pit Huis