In opdracht van HSB Bouw past Kwakman op grote schaal Maatwand toe bij sociaal woningbouwproject Ymere

7 mei 2021

Het aanbod van woningen in Amsterdam is klein voor mensen met een bescheiden inkomen. Met de realisatie van project Buiksloterham in Amsterdam-Noord komen er 93 sociale huurwoningen van Ymere bij op de woonmarkt. Met opdrachtgever HSB Bouw pakt Kwakman de afbouw van dit woningbouwproject integraal aan. We verzorgen het complete tegelwerk en stucwerk, maar ook alle wanden en plafonds. Voor de laatste twee diensten passen we ons innovatieve Maatwand concept toe. Een snelle, vooruitstrevende methode waarmee we in zeer hoog tempo verdiepingen afbouwen.

Maatwand op grote schaal toegepast bij sociaal woningbouwproject Ymere

Bewezen concept, maar nieuw voor HSB
Maatwand is een ‘in-house’ bedachte innovatieve bouwwijze van Kwakman die we jaren terug voor het eerst in het groot toepasten bij de nieuwbouw van hotel Amstelkwartier, een project dat ons een Gyproc Trophy opleverde. Voor HSB Bouw is project Buiksloterham het eerste omvangrijke project waarbij ze Maatwand op grote schaal toepassen bij gestapelde woningbouw. Mogelijk volgen hierna meer Maatwand projecten om samen met HSB tot een succes te brengen. De eerste prefab pakketten voor Buiksloterham zijn inmiddels geleverd op de bouwplaats. Voldoende materiaal om vanaf juni op de eerste 3 verdiepingen de wanden en plafonds te plaatsen.

Wat is Maatwand?
Met Maatwand leveren we prefab materiaalpakketten per kamer. Zo’n kamerpakket bevat álle gipsplaten op maat gezaagd, op volgorde van montage, inclusief metalstud profielen, hout, isolatie en montagemateriaal. Kwakman verzorgt het complete logistieke proces tot in de kamers. De pakketten worden op van tevoren bepaalde tijdstippen op de juiste verdieping en in de exacte ruimte afgeleverd. Met deze innovatieve afbouwwijze kunnen we in sneltreinvaart complete verdiepingen seriematig afbouwen. Zonder afval, zonder stof, met véél minder transport, minder faalkosten en een extreem korte doorlooptijd.

Impressie: architect MEESVISSER.