Maatwand verovert de woningbouwmarkt, ook in Odijk

5 oktober 2021

We horen het steeds vaker: de vaart erin graag en het liefst met minimale uren ‘on site’. Ook onze opdrachtgever Plegt-Vos stelde bij een woningbouwproject in Odijk de doelstelling: ’snel bouwen’. Om het tempo te garanderen koos Plegt-Vos voor het Maatwand concept, een innovatieve afbouwwijze, populair om de snelheid die eruit voortkomt.

Maatwand verovert de woningbouwmarkt, ook in Odijk

Binnen het woningbouwproject worden in de Jochem Janszplantsoen 20 appartementen en 12 grondgebonden woningen gerealiseerd. De nieuwe woningen en appartementen komen in de plaats van de bestaande bebouwing. Naar verwachting is de oplevering van de woningen eind 2021.

Alles staat in de startblokken
Alle prefab materiaalpakketten staan bij Gyproc gereed voor levering. De materiaallevering wordt in tweeën opgedeeld: 1 levering voor de 20 appartementen en 1 levering voor de 12 woningen. Onze monteurs plaatsen direct na levering de metal stud frames en worden kort daarop opgevolgd door de installateurs. Wanneer de aansluitingen voor de E- en W-installaties zijn aangebracht, plaatst Kwakman alle wanden. Daarnaast verzorgt Kwakman het stucwerk op de betonwanden en het schilderwerk en tegelwerk in alle woningen.

Geïnspireerd op woning uit de omgeving
Het ontwerp van dit woningbouwproject is gemaakt door KOW-architecten. In de omgeving van het project staan met name woningen met een plat dak en is veel hout toegepast in de gevels. Deze elementen zijn terug te zien in het nieuwe ontwerp. De nieuwe woningen en appartementen komen in de plaats van de bestaande bebouwing.

Lees ook:
Maatwand concept

Impressie: Plegt-Vos