Met project van internationale allure staat Kwakman in PLAFONDENWAND magazine

21 oktober 2019

Eén van de grootste bouwprojecten van Nederland - bijna 45.000 m2 - won de internationale prijs Future Projects Awards 2019. Het gaat om de bouw en transformatie van Fenixloods 1 in Rotterdam. Kwakman was hier verantwoordelijk voor een fors deel van de afbouw van dit spraakmakende project. Geheel terecht schreef Plafondenwand.info er een mooi artikel over in het gelijknamige magazine en laat hierin verschillende mensen van Kwakman aan het woord.

Kwakman in PLAFONDENWAND magazine

In het artikel vertelt Uitvoerder Ben van Run over de logistieke uitdagingen van dit werk: "De logistiek van het project was een behoorlijke uitdaging, met name de bevoorrading. Delen van het pand werden zo lang mogelijk open gehouden, waardoor we door het gebouw de benodigde materialen op de juiste plaats konden brengen. Maar toen die ook dicht waren, moest alles met een kraan over het gebouw naar de binnenplaats worden getakeld."

Een ander belangrijk aspect was de akoestiek. Werkvoorbereider John de Heij: "De akoestische eisen waren erg hoog, met name bij dansschool Conny Janssen Danst. We hebben de plafonds akoestisch ontkoppeld. Daarnaast zijn op sommige plekken Metal Stud-wanden gemonteerd die wel uit vier plaatlagen bestaan. Niet alleen vanwege de geluidseisen, maar ook vanwege de stabiliteit van de constructie. Hier hebben we hoofdzakelijk DuraGyp en Gyproc dB-platen van Saint Gobain Gyproc Nederland toegepast."

Lees hier het artikel. 

Wij danken Plafondenwand.info voor de publicatie.


Verwante artikelen:
Project Fenixloodsen
Nieuws: Kwakman bouwt straks op meest befaamde schiereiland van Nederland

 

Kwakman in PLAFONDENWAND magazine Bekijk foto's (3)