Met Tergooi zet Kwakman opnieuw een XXXL ziekenhuis op de kaart

15 januari 2020

Buitengewoon veel meters maken. Dat is wat Kwakman gaat doen bij mega utiliteitsproject Tergooi dat aan ons is gegund door bouwteampartner BAM-Kuijpers. Het betreft een meerjarenproject. Na de bouwvak starten wij met de nieuwbouw van ziekenhuis Tergooi in het luisterrijke Hilversum. We zijn hier verantwoordelijk voor de levering en montage van 61.000 m2 metalstud wanden. Een immense hoeveelheid. De uiteindelijke oplevering van ziekenhuis Tergooi zal medio 2023 zijn.

Tergooi ziekenhuis

Bij deze opdracht werken we met bekende gezichten. In 2014 leverde Kwakman het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam op, dat qua type project en werkzaamheden overeenkomt met project Tergooi. Met het projectteam van BAM gaan we halverwege dit jaar aan de slag in Hilversum. Dat wij ook dit keer een project van gigantisch formaat mogen afbouwen in opdracht van de Koninklijke BAM geeft ons team een enorme blijk van waardering en vertrouwen in ons vakmanschap. 

De vraag om in te spelen op de vernieuwingen in de zorg leidde in 2011 tot het besluit te bouwen aan een nieuwe hoofdlocatie in Hilversum. De nieuwbouw van ziekenhuis Tergooi in Hilversum bestaat uit het realiseren van nieuwbouw voor alle acute, intensieve en klinische zorg van de huidige locaties van Blaricum en Hilversum. Het nieuwe ziekenhuis wordt de spil van het gezondheidspark Monnikenberg. Tergooi gaat de nieuwbouw in één keer realiseren. Hierbij wordt een nieuw gebouw gerealiseerd bestaande uit vier bouwdelen (A,B,C,D). Tergooi heeft de nadrukkelijke ambitie een compacte en flexibele nieuwbouw te ontwikkelen met vergaande ambities inzake zorg en groen, duurzaamheid en healing environment. 

Beeld: Wiegerinck

Tergooi ziekenhuis Bekijk foto's (3)