Missie geslaagd! Gyproc zet eigen versie van Kwakman innovatie in de markt

15 december 2020

Een aantal jaren geleden ontstond er bij Kwakman een idee om het afbouwproces op de werkvloer te verbeteren en te versnellen. We noemden het concept destijds 'Werkvoorbereiding 2.0’, oftewel Maatwand. Gyproc, onze leverancier, omarmde het idee direct en ging samen met Kwakman het avontuur aan. Intensief spraken we samen over mogelijkheden en kansen in de markt. Vanuit deze samenwerking is iets moois ontstaan: Afbouwpakketten!

Gyproc en Kwakman = Afbouwpakketten

We hebben het over het seriematig en op extreem hoge snelheid afbouwen door middel van kant-en-klare prefab bouwpakketten. Afbouwpakketten die per ruimte op maat en op bouwvolgorde vooraf worden samengesteld en die just in time op de bouwplaats worden afgeleverd. De eerste succesvolle pilot met dit nieuwe concept was in 2016, toen Kwakman de afbouw verzorgde van het giga nieuwbouwproject QO Hotel in het Amsterdamse Amstelkwartier. Een overweldigende ervaring waarbij we per dag 5 volledig afgebouwde hotelkamers opleverden. We stonden aan de vooravond van iets groters, dat voelden we. 
 
Innovatief werkpakket op maat
Na die eerste introductie bij QO Hotel, is nu de ruwe diamant van toen aanbeland in een volgend stadium. Want inmiddels zijn we 4 jaar verder en is er voldoende tijd verstreken om het concept te laten rijpen en groeien. Gyproc zag kans om hun nieuwe product te introduceren: ‘Afbouwpakket'. Met ‘Afbouwpakketten' - een ontwikkeling van Gyproc en Saint-Gobain Solutions - bieden zij hun klanten innovatieve werkpakketten op maat. We vinden het fantastisch dat Gyproc daarmee de weg vrijmaakt voor een verdere ontwikkeling in de markt. Onze missie, om met innovatie het bouwproces slimmer, sneller en beter te maken, is daarmee succesvol geslaagd!