Nieuwe look voor Alexandrium Shopping Center

20 mei 2022

Het bekende winkelcentrum Alexandrium Shopping Center in Rotterdam staat voor een ingrijpende verbouwing. Aannemer AKOR schakelde Kwakman Groep in om het winkelcentrum te moderniseren. Na de verbouwing zal het weer frisse en eigentijdse uitstraling hebben en beter aansluiten bij de wensen en behoeften van de moderne consument.

Nieuwe look voor Alexandrium Shopping Center

Organische vormen
Hoge plafonds met design elementen en moderne verlichting in combinatie met hoge glazen puien gaan zorgen voor betere lichtinval. De uitdaging van dit project ligt bij de organische vormen en ronde afwerkingen van het plafond. Onze BIM-engineers hebben ervoor gezorgd dat wij de ruim 4300 m2 plafond, maatwerk prefab kunnen produceren. De koven en vormdelen worden CNC bewerkt en worden als kant-en-klare bouwpakketten aangeleverd op de bouwplaats. Dit voorkomt faalkosten en zorgt voor snelheid in het bouwproces.

Acht fases
De verbouwing wordt in acht fases uitgevoerd. Iedere fase -die zes tot acht weken duurt, wordt er een ander passagebied aangepakt. Winkelend publiek ondervind tijdens alle werkzaamheden geen hinder omdat er wordt gewerkt met werkplatformen. Zo kunnen alle winkels openblijven tot de verwachte oplevering in maart 2023.

Impressies: Kl├ępierre - Alexandrium Shopping Center

Nieuwe look voor Alexandrium Shopping Center Bekijk foto's (5)