Oostenburgereiland is hét schoolvoorbeeld voor optimale inzet van Bouwlocker bij binnenstedelijk bouwproject

10 februari 2020

Nog niet zo lang geleden bevestigde de NOVI (de Nationale Omgevingsvisie) weer dat een miljoen nieuwe woningen nodig zijn in Nederland. En dat de voorkeur uitgaat naar binnenstedelijk bouwen. Maar wie binnenstedelijk bouwt weet dat dat geen eenvoudige klus is. Het gaat gepaard met ruimtegebrek op en rond de bouwplaats, zeer beperkte parkeergelegenheid en verlies van kostbare tijd bij het verplaatsen van gereedschap en materialen. Er is namelijk amper ruimte voor de opslag van goederen. Alles bij elkaar opgeteld leidt het tot een behoorlijke verwaarlozing van je efficiency. Dat wil geen enkele ondernemer. Kwakman denkt echter liever in oplossingen dan in problemen.

Bouwlocker op Oostenburgereiland

Vanuit onze behoefte en de behoefte op de markt ontwierp Kwakman een ideale oplossing voor binnenstedelijke bouwprojecten: Bouwlocker, een verplaatsbare opslagunit. Sinds enige tijd maakt Bouwlocker furore op de bouwplaats van o.a. megaproject Mall of the Netherlands in Leidsenhage en Oostenburgereiland in Amsterdam. Wat ons het betreft zijn de 2 binnenstedelijke nieuwbouwprojecten op Oostenburgereiland hét schoolvoorbeeld voor een optimale inzet van de Bouwlocker.

We parkeren buiten de stadskern, gereedschap bergen we veilig op in de Bouwlocker
In opdracht van Heijmans verzorgt Kwakman op Oostenburgereiland de complete afbouw van twee naast elkaar gelegen projecten: een luxe viersterren hotel voor Inntel Hotels en een wooncomplex met vrije sector en sociale huurwoningen voor woningcorporatie Stadgenoot. Omdat er voor onze bouwbusjes geen parkeermogelijkheid is op locatie, wordt ons team van 15 monteurs elke dag met een pendelbus opgehaald vanaf Tuinpark Tuinwijck in Amsterdam-Noord. Voor het gereedschap en materiaal is - logischerwijs - geen plaats in de bus. De Bouwlocker is daarom ideaal; aan het einde van elke werkdag bergen we ons gereedschap netjes en veilig op. Op dit moment staan er 3 Bouwlockers bij project Oostenburgereiland, op de verdieping waar we actief zijn. Binnenkort breidt het aantal Bouwlockers op Oostenburgereiland uit tot 7 stuks.

Over Bouwlocker
Bouwlocker is vrij nieuw op de markt. Het is de vooruitstrevende knaap op de traditionele bouwplaats, de graag geziene nieuweling, soms ook wel getypeerd als ‘de frisse wind’. Bouwlocker is een slimme opslagunit die te huur is voor elke bouwprofessional. Bouwlocker is vermenigvuldigbaar, stapelbaar en makkelijk te verplaatsen, ook naar een andere verdieping! Met de inzet van Bouwlocker hoeft de verplaatsing van medewerkers naar de bouwplaats niet meer per se in een bouwbusje, maar kan prima met het ov of georganiseerd groepsvervoer. Dat zorgt voor minder auto’s op de weg en in de stad en verhoogt bovendien de productiviteit op de werkvloer. Gereedschap is snel voorhanden en Bouwlocker kan desgewenst verplaatst worden naar de verdieping waar gewerkt wordt. Bouwliften blijven zo minimaal belast en gereedschap is verzekerd van een veilige plaats. 

Nieuwe plannen met Bouwlocker liggen in het verschiet. Houd onze website daarom in de gaten voor de laatste ontwikkelingen!


Misschien bent u hierin ook geïnteresseerd:

 

Bouwlocker op Oostenburgereiland Bekijk foto's (3)