Op zoek naar een projectleider 'struikelt' Kwakman over eigen werkvoorbereider Will Jonk

1 juli 2015

Op zoek naar een projectleider 'struikelt' Kwakman over eigen werkvoorbereider Will Jonk.

Will Jonk; projectleider

Wanneer een oplossing steeds verder achter de horizon lijkt te verdwijnen is dat meestal het moment om je blikveld weer even wat dichter bij huis terug te brengen. Want waar vind je iemand die affiniteit heeft met ons bedrijf en onze projecten kent. Iemand met aantoonbare ervaring die de aard van onze opdrachtgevers kent. Iemand die zo snel mogelijk aan de slag kan en aan een half woord genoeg heeft en iemand die…. etc etc etc

We zochten ver en hoog naar een geschikte projectleider maar vergaten daarbij te kijken waar we liepen en ‘struikelden’ zodoende over onze eigen werkvoorbereider Will Jonk. De man die sinds zijn prille jeugd zijn keuzes puur op gevoel maakt en bewezen heeft daar ver mee te kunnen komen zal per 1 juli de overstap maken van werkvoorbereider naar projectleider.

“Je gaat het pas zien als je het doorhebt”
Met een VWO advies op zak kiest een piepjonge en veelbelovende Will Jonk overtuigd en onverzettelijk voor de LTS; Hij wil in de bouw en zo snel mogelijk! Dat lukt en op 16 jarige leeftijd gaat hij aan de slag als schilder. Maar een leergierige geest laat zich niet temmen en dus schoolt Will zichzelf bij. Eerst MBO, dan nog even een ondernemersopleiding en vervolgens door naar HBO niveau met bouwmanagement en vastgoed.

In 2008 klopt Will aan bij Montage Kwakman; die zien wel wat in deze jonge ‘weetgraag’ met hands-on ervaring in de bouw. Will zet zijn eerste stap als junior-werkvoorbereider en al snel blijkt hij een gedreven vakman met niet alleen liefde voor de bouw maar ook voor innovatie, organisatie, en financiën. In de jaren die volgen ontwikkelt Will zichzelf geruisloos en als vanzelf op al deze vlakken.  

Puur op gevoel en intuïtie, zoals hij al zo vaak heeft gedaan in zijn leven en het is wellicht daarom dat de overstap naar projectleider eigenlijk ongemerkt al eerder gemaakt is.

"Will had het al gezien maar wij hadden het nog niet door..."
Onze werkvoorbereiding, die steeds belangrijker aan het worden is, is onlangs uitgebreid met 3 nieuwe vakmannen: Wouter, Arjan en zeer recentelijk Alex. Will is van mening dat we zo ook de ruimte hebben om tools als BIM, LEAN EN BREEAM verder te ontwikkelen waardoor het mogelijk wordt óók de projectleiding steeds eerder in het proces te betrekken. En wat ons betreft spreekt hier een gedroomde projectleider met visie.