Opdracht: Heijmans kiest Kwakman voor de afbouw van Betacampus Leiden

27 maart 2014 Betacampus leiden

Kwakman Afbouw zal op het project Betacampus te Leiden, in opdracht van Heijmans Utiliteit, de afbouw verrichten op het gebied van MetalStud wanden, akoestische wandpanelen, akoestische rigitone plafonds en houten (MDF) interieurbekleding.

Over het werk:
De Bèta Campus wordt gerealiseerd met een ‘BREEAM Very Good’ certificaat dat de uitzonderlijke duurzaamheidsprestatie weergeeft. Deze certificering is uniek voor een utiliteitsgebouw met een lab-functie. Duurzaamheidsmaatregelen die worden toegepast zijn onder andere duurzame warmte- en koudeopwekking en energiezuinige ventilatie. Inmiddels is de verdere ontwerp- en optimalisatiefase gestart waarna in mei 2013 de bouw start. Het project wordt naar verwachting in september 2015 opgeleverd.

Leiden Bio Science Park
De realisatie van de faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen behelst de eerste fase van de in totaal te realiseren 99.000 m2 op het Leiden Bio Science Park. De faculteit bestaat uit een samenwerkingsverband van instituten op het gebied van natuurkunde, wiskunde, biologie, chemie, biofarmacie, informatica, milieu en sterrenkunde. In de toekomst wil de faculteit gehuisvest zijn in één gebouw, waarin de interactie tussen onderzoek en onderwijs en de samenwerking tussen onderzoeksrichtingen centraal staan.

Wij danken Heijmans voor het gestelde vertrouwen en gaan hier wederom een succes van maken!

Betacampus leiden Bekijk foto's (2)