P&B Interieurbouw Volendam spreidt haar vleugels met Kwakman Groep.

13 januari 2016

Na ruim een jaar voorbereiding is het dan zover. De interieurbouwers van P&B Interieurbouw zijn verhuisd naar de Hyacintenstraat waar zij samen met de vakmannen van Kwakman hun vakmanschap en kennis zullen verenigen. Hiermee verwachten beide partijen mogelijkheden te creëren om hun gedeelde groeiambities waar te kunnen maken.

Overname P&B Interieurbouw

In de nieuw ingerichte werkplaats aan de Hyacintenstraat in Volendam spreken we directeur Pieter Steur over de ontwikkelingen van de afgelopen maanden.

“Ik zal eerlijk zijn, op het moment dat Kwakman met het overnamevoorstel kwam was ik daar helemaal niet mee bezig. Of sterker nog, het kwam eigenlijk op een heel slecht moment aangezien ik druk bezig was mijn gehele organisatie te herzien. Ik heb hen dat destijds medegedeeld. Zij hebben dat volledig gerespecteerd en mij alle tijd gegund er over na te denken. 

Diep in mijn hart wist ik natuurlijk wel dat de overname mij betere kansen zou bieden om de noodzakelijke groei te kunnen realiseren maar ik was net begonnen met reorganiseren. Onze werkplaats was te klein geworden en we moesten bepaalde opdrachten laten schieten simpelweg omdat ik aan het eind van mijn ruimte én mankracht zat.

Alhoewel ik daar nu natuurlijk in alle ontspanning over mag zeggen dat ik het veel eerder had moeten doen is het toch een moeilijke beslissing geweest. Maar dus wel één waarvan ik nu heel blij ben dat ik die stap heb durven zetten.

Breder productaanbod dankzij overname
Dankzij deze overname beschik ik nu in één klap over meer werkvoorbereiders, meer ruimte en meer kennis. In feite een simpele optelsom dus. Maar het is meer dan dat: Het productaanbod is veel breder geworden. Ten eerste kunnen we grotere projecten aannemen maar samen hebben we ook echt meer te bieden. Van halffabrikaten als koven, plinten en vensterbanken tot complete keukens, badkamers en maatwerk meubilair als kasten, (bureau)tafels of bijzondere wandafwerking.

Administratieve ondersteuning
Een kleine bijkomstigheid is ook nog dat wij nu volledig ondersteund worden op het gebied van administratie en dat schept letterlijk en figuurlijk een hoop ruimte. In ieder geval voor mij persoonlijk. Voor het eerst in mijn 20-jarige carrière als interieurbouwer is er nu écht tijd voor mijn gezin. Dat is eigenlijk geheel nieuw voor mij en daar ben ik sowieso al ontzettend blij mee."

De gedeelde overname van P&B Interieurbouw is in de zomer van 2015 beklonken. Al vrij snel is er aanvang gemaakt met de inrichting van de nieuwe werkplaats en is de verhuizing van man, materiaal en machines in gang gezet . Sind Januari 2016 is P&B Interieurbouw met 8 medewerkers volledig operationeel op het nieuwe adres.