Prinsengrachtziekenhuis transformeert naar woningen en kantoren

15 februari 2018

Niet alleen voor nieuwe ziekenhuizen heeft Kwakman het juiste afbouwrecept! Het voormalige Prinsengrachtziekenhuis aan de Prinsengracht 769 in Amsterdam ondergaat zeer binnenkort een metamorfose. En verandert dan in HOF Prinsengracht: een ensemble van stijlvolle appartementen, lofts en eigentijdse kantoorruimten. 

HOF Prinsengracht

In opdracht van Slokker Bouwgroep verzorgt Kwakman een belangrijk pakket afbouwwerkzaamheden in het historische en iconische gebouw, waarvan het oudste deel dateert uit 1854 en een nieuwer deel –de voormalige kraamafdeling– uit de zestiger jaren van de vorige eeuw. De jaren ’60 uitbreiding aan de Prinsengracht-zijde is een rijksmonument. Hierin ontwikkelt COD Development Pioneers diverse appartementen. Wat gaan wij hier doen? Onder andere isolerende voorzetwanden plaatsen, metalstudwanden aanbrengen, (gips)plafonds realiseren, bestaande wanden aanhelen en estrich-vloeren leggen. Een mooi en ambitieus project, waar Kwakman met trots een bijdrage aan levert!

Voor Kwakman is de voorbereidende fase van project HOF Prinsengracht nagenoeg afgerond; het werk zal in week 8 van start gaan.

» Website HOF Prinsengracht
» Website Slokker
» Website COD