Restyling en ontwerp cafetaria door Joanne Schilder van Kwakman Afbouw

19 mei 2014

Cafetaria 'Kippie', al bijna 100 jaar een begrip in Volendam is toe aan grote vernieuwing qua concept en inrichting. Joanne schilder, engineer en BIM coƶrdinator bij Kwakman Afbouw werd verzocht om "even wat te helpen met ideeƫn" maar dit resulteerde al snel in een compleet project waar ook Kwakman Afbouw haar steentje aan heeft bijgedragen.

Restyling Cafetaria

Joanne vertelt: ”Aanvankelijk werd me gevraagd of ik wat ideeën had over de inrichting/indeling en of ik wat op tekening kon zetten. Van het een kwam het ander en binnen no-time was ik op zoek naar vitrines, banken, tafels en stoelen, gordijnen, aankleding en wandafwerking. Kortom, ik heb de volledige inrichting op mijn nek genomen.

Mijn technische achtergrond kwam hier uiteraard goed van pas, vooral tijdens het slopen en bouwen. Het pand dateert van begin vorige eeuw en het interieur is grotendeels in al die jaren onveranderd gebleven. Bij elk balkje wat weggetrokken werd kwam weer een nieuwe verrassing aan het licht en van een waterpas hadden ze destijds waarschijnlijk ook nog niet gehoord. Een technische uitdaging met name door de enorme tijdsdruk. Toch is het dankzij een enthousiaste ploeg gelukt om deze mega-prestatie te leveren. Binnen een extreem kort tijdsbestek is de oude cafetaria uitgemeten, ontworpen, ge-restyled, gesloopt, verbouwd en in het weekend van 17 mei heropend. 

Alle lof bij deze voor de bouwploeg, bestaande uit Smit Elektra, VEMA Koeltechniek, PenB interieurbouw en vanzelfsprekend Kwakman Afbouw. En natuurlijk wil ik Kees Tuijp ‘kippie’ als derde generatie veel succes wensen met deze schitterende nieuwe zaak.”

Restyling Cafetaria Bekijk foto's (7)