Tribune gebouw O, Universiteit Antwerpen: snelheid Gerko lijkt grenzeloos

23 december 2016

In opdracht van Universiteit Antwerpen realiseerde de Belgische aannemer Atro Bouw gebouw 'O' op campus Drie Eiken te Antwerpen. Het gloednieuwe multidisciplinaire onderwijsgebouw bevat o.a. 8 collegezalen, een practicumzaal en 2 microscopiezalen. De college- en onderzoekszalen bieden samen plaats aan circa 2.200 studenten.

Tribune Universiteit Antwerpen

Gerko verzorgde de tribune in het auditorium. Inclusief inmeten en 3D uitwerking, akoestische advisering, engineering, prefabricage en montage. De opgeleverde tribune onderscheidt zich door een gunstig trillingsgedrag, een goede akoestische prestatie en een optimale luchtcirculatie. Door slimme materiaalkeuze en een innovatieve aanpak zorgt Gerko voor een vermindering van afvalstromen en een razendsnelle oplevering.

Projectleider Maarten Verhaeghen van Atro Bouw over Gerko: 
“De zaal met een oppervlakte van 1.800 m2 is in 4 weken opgeleverd. Uit ervaring weet ik dat andere bouwers er al gauw 2x zo lang mee bezig zijn. Er zat druk op de oplevering. Daar de tribune één van de belangrijke sluitstukken van dit bouwproces was, kon er cruciale tijd worden bespaard en snel worden overgegaan tot de verdere binnenafwerking van de zalen.”


Foto: Filip Dujardin