Van harte welkom Martijn!

4 december 2019

Onlangs trad een nieuwe collega in dienst bij Kwakman: BIM modelleur Martijn Döpp.

Van harte welkom Martijn!

Martijn kwam van een architectenbureau en werkte daar jaren als Revit-tekenaar aan diverse projectontwerpen. Het werd inmiddels tijd voor verandering vond hij: “Ik had zin in iets anders en zocht naar een heel andere positie in de bouwketen. Bij een architectenbureau werk je in principe aan de basis van het BIM-model. Wat ik nu ga doen is compleet anders. Mijn werk bij Kwakman gaat nu over het ‘invullen’ en verder specificeren van het basismodel, gericht op de uitvoering. Dat maakt deze baan voor mij uitdagend en dat was precies wat ik zocht."

Direct enthousiast aan de bak 
Al in zijn proefperiode bij Kwakman nam Martijn deel aan een training versneld modelleren met Dynamo. Dynamo is een visuele programmeeromgeving voor Revit (software voor BIM). Dynamo automatiseert ontwerpprocessen en versnelt daarmee het modelleerproces. Martijn: “In Revit doe je vaak veel repeterende handelingen zoals elementen maatvoeren en labelen. Of het opmaken van bijvoorbeeld alle plattegronden of doorsneden. In Dynamo maak je scripts (codes) om al deze handelingen met één druk op de knop uitvoeren. Dat scheelt enorm veel tijd.” Kwakman wil Dynamo binnenkort actief gaan gebruiken. 

Martijn vervult een gewichtige rol bij Kwakman
Voor Kwakman vervult Martijn een belangrijke functie. Omdat de rol van Kwakman steeds meer gewicht krijgt in de engineering aan de voorkant van het proces, zorgt dit ervoor dat BIM steeds belangrijker wordt in onze workflow. Martijn zal verantwoordelijk zijn voor onderzoek en analyse van technische vraagstukken om deze te vertalen naar een technische aanpak of oplossing. Ook verwachten wij van Martijn dat hij klantwensen vertolkt naar technische haalbaarheid. Onze opdrachtgevers zullen onze nieuwe collega nog vaak aan tafel ontmoeten in het voortraject van diverse projecten. Inmiddels werkte Martijn mee aan projecten BOLD en Gelderse vallei, maar van belang is nu vooral om zijn werkgever goed te leren kennen. “Het gaat heel goed, ik voelde me hier al snel thuis.”