Vesteda en Heijmans kiezen Kwakman voor project Kanaleneiland

22 september 2017

In opdracht van Heijmans gaat Kwakman vanaf week 42 multidisciplinair aan de slag in Kanaleneiland. Het project omvat onder andere 235 nieuwe woningen in deze Utrechtse wijk. Kwakman zorgt voor afbouw in de vorm van metalstud wanden, houtwolcement plafonds en circa 8.500 m2 tegelwerk. (Foto gemaakt in juli 2016)

235 Utrechtse woningen

Achtergrond: grootschalige gebiedsontwikkeling
De nieuwbouw in Kanaleneiland maakt onderdeel uit van een grootschalige gebiedsontwikkeling, waarvoor in 2002 het startschot werd gegeven. Kanaleneiland is een stadswijk uit de jaren vijftig met veel vierlaagse portiekflats. Die worden deels gerenoveerd en maken voor een ander deel plaats voor eigentijdse nieuwbouw. De 235 woningen die Heijmans neerzet aan de Churchilllaan in Kanaleneiland zijn een ontwikkeling van Vesteda, de grootste commerciële vastgoedbelegger in Nederland.
 
Houtwolcement plafonds, speciale metalstudwanden, veel tegels
Kwakman gaat werk maken van zo’n mooie opdracht en is al volop in de weer met de voorbereiding. Ook in dit stadium komen de synergievoordelen die Kwakman opdrachtgevers biedt direct naar voren. Omdat Kwakman afbouwspecialismen in huis heeft die precies op elkaar aansluiten, is sprake van een sterk totaalpakket: alles in één hand. Met alle voordelen van dien op het gebied van coördinatie, kostenbesparing en het afstemmen van verschillende disciplines.

Nadat de speciale, in dit geval inbraakwerende metalstud wanden straks zijn aangebracht, installeert Kwakman de houtwolcement plafonds. Vervolgens zijn onze tegelspecialisten aan zet; er zal zo’n 8.500 m2 luxe tegelwerk worden gerealiseerd. De keramische tegels zijn afkomstig van fabrikant Mosa. De verwachte opleveringsperiode van dit werk is medio 2018.

Meer informatie over dit project vindt u hier op de website van Heijmans.

- Website Vesteda