Video: alles wat u nog niet wist over ons Maatwand concept

24 mei 2018

Weet u nog? Vorig jaar ging Kwakman de uitdaging aan om in opdracht van J.P. van Eesteren de 289 hotelkamers van het Hotel QO Amsterdam – destijds beter bekend als Hotel Amstelkwartier – stofvrij en afvalvrij af te bouwen. Wat aanvankelijk onmogelijk leek, lukte ons toch. Uiteindelijk leverde deze prestatie ons de Gyproc Trophy 2017 op.

Video Maatwand

De fikse voordelen van ons concept Maatwand verspreidden zich snel; na Hotel QO Amsterdam past Kwakman nu dezelfde afbouwmethode toe in het Leonardo Royal Hotel Amsterdam op Overamstel, dit keer in opdracht van Slavenburg Bouw. Zelfs in de woningbouw is het concept zijn potentieel al aan het bewijzen; dochteronderneming Gerko past de methode momenteel toe in 116 woningen in de Balistraat in Leeuwarden, in opdracht van Bouwgroep Dijkstra Draismade.

Per afzonderlijke kamer is één fysiek pakket met álle benodigde prefab en op maat gemaakte bouwmaterialen samengesteld. En niet alleen in aantallen maar in exacte formaten voor elke wand, hoek, pilaar of koof. De pakketten zijn op volgorde samengesteld. Elk pakket is vergezeld van een werktekening én een tekening van het pakket zelf. De monteur kan zo letterlijk van bovenaf beginnen; het eerste gipsplaatje of profiel dat hij van de stapel haalt, is ook de eerste die gemonteerd dient te worden. 

Maar wat gaat er aan dit gemak vooraf? Een heleboel en meer. In de video nemen we u mee langs alle facetten van het Maatwand bouwsysteem. Een bijzondere reis!